2018-02-22 11:06:43
Φωτογραφία για ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
«Η κερδοσκοπία σε φάρμακα, η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να καλπάζουν. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιώργος Σούρλας μετά τις συνεχείς αναφορές και επικλήσεις των κυβερνώντων, χθες στη Βουλή, στοιχείων της έκθεσης πεπραγμένων της περιόδου 2012-2014, της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, την ευθύνη την οποία του αναθέσει η κυβέρνηση Ν.Δ.

«Πέρασαν 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η κερδοσκοπία σε φάρμακα, συνεχίζεται απροκάλυπτα και απρόσκοπτα, όπως τότε που ανέφερα ότι, επί παραδείγματι, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ, διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3.200 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες με 1.087 ευρώ» αναφέρει ο κ. Σούρλας και προσθέτει:

«Δυστυχώς, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη οι τιμές των ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στις 10.2.2015 διαβίβασα στον αν. Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φάκελο με αντίγραφα τιμολογίων, από τα οποία προέκυπτε ότι διατίθενται στην Ελλάδα σε πολλαπλάσιες τιμές - ακόμη και δεκαπλάσιες- από εκείνες που εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό
. Παρά τις παρεμβάσεις αυτές, η διαφθορά και η διαπλοκή καλπάζουν. Μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών το δημόσιο συνεχίζει να χάνει κάθε χρόνο πάνω από 1.5 δισ. ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων από υπερτιμολογήσεις, πλαστά εικονικά τιμολόγια, τριγωνικές συναλλαγές με offshore, φοροδιαφυγή κ.α.».

«Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντί να αξιοποιήσει τα όσα με παρρησία αναφέρθηκαν στην έκθεση της Γραμματείας Διαφάνειας της περιόδου 2012-2014, παρότι την επικαλείται σε κάθε ευκαιρία, όχι μόνο δεν προχώρησε στην πάταξη των φαινομένων διαπλοκής, αλλά ανασύρει και αξιοποιεί πρωταγωνιστές από την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά ως «έμπειρους» συμβούλους σε νομικά και οικονομικά ζητήματα, και μάλιστα παρά την από 2.4.2015 επιστολή που απηύθυνα στον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα επισημαίνοντας το αμαρτωλό πολιτικό τους παρελθόν» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Επιδίωξη δεν πρέπει να είναι η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε τρόπο, αλλά η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και η κάθαρση της πολιτικής ζωής».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ