2018-02-22 14:08:00
Φωτογραφία για Μισθολόγιο: Οι αναδρομικές κρατήσεις και τι πραγματικά σημαίνουν - Ποια ανεπάρκεια των Επιτελείων αποδείχθηκε
Σπαζοκεφαλιά είναι για την συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών, τα φύλλα μισθοδοσίας που εκδόθηκαν και περιέχουν τις αναδρομικές κρατήσεις. Ολοι προσπαθούν να λύσουν την εξίσωση, με

τα ποσά που είδαν να περιέχονται στην μισθοδοσία τους και να μαντέψουν τι θα πάρουν τον επόμενο μήνα, φροντίζοντας παράλληλα να δουν πώς θα τα βγάλουν πέρα με τον τρέχοντα οικογενειακό τους προϋπολογισμό, και τον μειωμένο μισθό που θα λάβουν.

Στελέχη είδαν μείωση στο μισθό αλλά και κάποια ποσά που αναφέρονται σαν οφειλή τα οποία ξεκινούν από λίγα ευρώ και φτάνουν τα 500 με 600€ σε ορισμένους.

Στέλνοντας τα σχόλιά τους στο Armyvoice.gr επεσήμαναν:

Υποτίθεται ότι η προσωπική διαφορά το 2017 θα κάλυπτε οποιαδήποτε μείωση έτσι τουλάχιστον μας διαβεβαίωσε ο κ. Υπουργός μας. Τι γίνεται δεν βλέπω καμία κινητοποίηση για το θέμα, καμία ενημέρωση από κανέναν. Δεν δικαιολογούνται τέτοιες κρατήσεις και οφειλές! Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο μας παίρνουν πίσω αυτά που πήραμε από το ΣτΕ αλλά και οποιαδήποτε μελλοντική βελτίωση μισθολογίου πάει περίπατο.


Το πιο σημαντικό από όλα, όπως διαπιστώνουμε είναι η παντελής ενημέρωση από την υπηρεσία προς τα στελέχη.

Φαίνεται ότι τα Γραφεία Τύπου που με ευκολία φτιάχνουν βιντεάκια για να δείξουν πόσο καλά περνάνε στον Στρατό, ξέχασαν να ενημερώσουν τα ίδια τους τα στελέχη, τους δικούς τους συναδέλφους δηλαδή, για το τι συμβαίνει με τις αποδοχές τους. Γιατί οι λειτουργίες του τομέα ενημέρωσης κάθε οργανισμού δεν έχουν μόνο στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά πρωτίστως την εν ημέρωση του προσωπικού και των οικογενειών του, τουλάχιστον όπως αναφέρουν τα εγχειρίδια ενημέρωσης των οργανισμών στους οποίους ανήκουμε.

Αξίζουν άραγε οι στρατιωτικοί τέτοια μεταχείριση;

Πάνε σχεδόν δέκα μήνες από τότε που ψηφίστηκαν οι νόμοι. Δεν μπορούσαν σε αυτό το διάστημα να συντάξουν έναν οδηγό που να λύνει τις απορίες; Ας έφτιαχναν ένα από αυτά τα πολύ επιτυχημένα βίντεο που να εξηγούν τι συμβαίνει με τη μισθοδοσία τους. Αυτός είναι ο πολιτισμός που διέπει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Συνεπώς θα μπορούσε άνετε κάποιος να υποστηρίζει ότι τα φύλλα μισθοδοσίας του Μαρτίου, και ο γρίφος με τις αναδρομικές κρατήσεις, έδειξαν το πόσο η υπηρεσία αδιαφορεί για τα ίδια της τα στελέχη Ας ελπίσουμε να το σκεφτούν οι ηγεσίες και να πράξουν τα δέοντα.

armyvoice.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ