2018-02-24 07:25:20
Φωτογραφία για Το παιδί θαύμα που έκανε καριέρα ως ηθοποιός τη δεκαετία του ’40 στο Χόλιγουντ. Βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον χτύπησε φορτηγό, ενώ έκανε σκούτερ
Ήταν διάσημο παιδί-ηθοποιός που έκανε καριέρα τη δεκαετία του ’40 στον κινηματογράφο. Ονομαζόταν Μπίλλυ Λαοκλίν και είχε γεννηθεί στις 5 Ιουλίου 1932 στο Σαν Γκάμπριελ της Καλιφόρνιας. Μεγάλωσε σε μια ευτυχισμένη οικογένεια και από τα οχτώ του χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο. Έγινε διάσημος όταν πήρε μέρος στις σειρές ταινιών μικρού μήκους «Our gang», οι οποίες προβάλλονταν από το 1922 έως το 1944. Πρωταγωνιστούσαν παιδιά που δεν είχαν εμπειρία στην υποκριτική. Τα παιδιά μόλις μεγάλωναν τα αντικαθιστούσαν καινούργιοι ηθοποιοί σε μικρότερη ηλικία. Μάλιστα, δεν γινόταν οντισιόν. Οι γονείς που πίστευαν ότι τα παιδιά τους είχαν ταλέντο, τα πήγαιναν στην παραγωγή για να πάρουν μέρος στην ταινία. Κάπως έτσι και ο Μπίλλυ έγινε ηθοποιός και συμμετείχε στο 190ο φιλμ της σειράς ταινιών με τίτλο «The New Pupil». Βέβαια εκείνος είχε κάνει μαθήματα υποκριτικής ύστερα από προτροπή της μητέρας του, η οποία τον πήγε σε σχολή για να ξεπεράσει τη συστολή του.


Ο Μπίλλυ φορούσε παχιά γυαλιά καθώς είχε στραβισμό και ξεχώρισε από τους υπόλοιπους ηθοποιούς για την ιδιαίτερη φωνή του που έμοιαζε σαν το κόασμα ενός βατράχου. Μέχρι το 1944 πήρε μέρος σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους. Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε είχε τίτλο «Johnny Doesn’t Live Here Anymore».  Σε ηλικία 12 ετών αποσύρθηκε από την υποκριτική και αφοσιώθηκε στα μαθήματά του.

Ο τραγικός θάνατος Ο Μπίλλυ λάτρευε το ποδήλατό του και στον ελεύθερό του χρόνο συνήθιζε να κάνει βόλτες στη γειτονιά. Τότε οι γονείς του του πήραν δώρο ένα σκούτερ, τα οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ. Στις 31 Αυγούστου 1948 ο Μπίλλυ μαζί με έναν φίλο του έκαναν βόλτα με το καινούργιο σκούτερ και μοίραζαν εφημερίδες στη γειτονιά. Τότε, ένα φορτηγό που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε τα παιδιά. Ο φίλος του που οδηγούσε πρόλαβε να πηδήξει και γλίτωσε με μερικές γρατσουνιές. Ωστόσο, ο μικρός Μπίλλυ τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ