2018-02-24 13:05:42
Φωτογραφία για Η ΘΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΩ από τη ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: «Τα τρία καλύτερα μαγαζιά της παλιάς Βόνιτσας»!
Απόσπασμα 

Θεατρικό έργο σε Βονιτσιάνικη ντοπιολαλιά

ΣΚΗΝΗ: Η Θειά Δημήτρω από τη Βόνιτσα: «Τα τρία καλύτερα μαγαζιά της παλιάς Βόνιτσας»!

……………………   Σε όλο αυτό το χρόνο η Ζαχαρούλα περιφέρεται με περηφάνια. Η Λόπη πλησιάζει τη Ζαχαρούλα για να τη ρωτήσει κάτι εμπιστευτικό.

-ΛΟΠΗ: Ζαχαρούλα μ’ τι ώρα είναι η καλλίτερη για του φλυτζάνι; Μερικές λένε ότι στις 6 τα ξημερώματα πιάνει καλλίτερα.

-ΜΑΥΡΕΤΑ: Εγώ άκσα μια φορά ότι ου καφές πρέπει να είναι ψιλοαλεσμένος  για ναχει  μεγαλύτερη ανάλυση, όπως λένε κι για την οθόνη του κινητού. Νάχει περισσότερα πίκ.

-ΛΟΠΗ: Το καλλίτερο αλεσμένο καφέ τον είχε ο Αμπατζίδης.

-ΜΑΥΡΕΤΑ: Εμένα μ’ άρεγε από του Μπουρσινού. -ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ πρός τους θεατές εκμυστηρεύεται: Να δείς σε λίγο θα ξεπεζέψουνε στα τρία καλλίτερα μαγαζιά τσ’παλιάς  Βόντζας 

-ΛΟΠΗ: Μερικές φορές πήγαινα για καφέ κι τς΄ Μαλλιαρού.


-ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ πρός τους θεατές: Δεν σας τάλεγα, λίγο-λίγο το πάνε.

-ΜΑΥΡΕΤΑ: Τι θμήθκες μωρή Λόπη. Τι μαγαζιά και αυτά, τα καλλίτερα σε όλη τ’ περιφέρεια. Κι τι δεν είχανε μέσα. Οτι ζήταγε η ψυχή σου. Μέχρι κι απ’ τη Λευκάδα ερχόντανε και ψωνίζανε, στ’ Αθηναία, το μαγαζί τ’ Μακρή.

-ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ δυνατά πρός τους θεατές: Ακουρμαστείτε, τούχανε δε τούχανε πάλι για τα τρία μεγαλύτερα καταστήματα τς παλιάς Βόνιτσας. Ο Μακρής ο Μπουρσινός κι ο Μαλλιαρός. 

        Οι άλλες δύο μόλις άκουνε τη πρόταση της Ζαχαρούλας, αναστενάζουν δυνατά και περιτρανεύνε: «Ου Μακρής, Ου Μπορσινός και ου Μαλλιαρός, τα τρία καλλίτερα μαγαζιά τσ παλιάς Βόνιτσας»

ΔΜΗΤΡΩ: Μωρές κάριες λαρώστε λίγο. Με εκείνο κι μ’ αυτό, θα μας κόψει η λογοκρισία. Ολοι πάνε το μυαλό τσ’ στο πονηρό. Δεν λέμε ότι εσείς είστε αγαθές. Η Ζαχαρούλα τρείς φορές προειδοποίησε, που τόυχατε που το αφήνατε, που το σγαρλεύατε, το πήγατε εκεί που θέλατε. Μαυρέτα εσύ έχεις το φταίξμο. Τώρα τσόπα, γβάς.

…………………
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ