2012-05-30 01:15:03
Φωτογραφία για Ερό: Ευχόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εξέφρασε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε... στην εφημερίδα L' Express. Διαφορετικά, όπως τόνισε ο "αγαπημένος του Βερολίνου", Ζαν Μαρκ Ερό, οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικές για όλη την ευρωζώνη.

Ο γερμανομαθής πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη Ελλάδα.

Στην διαπίστωση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι "όλος ο κόσμος ετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ", ο Ζαν Μαρκ Ερό υπογράμμισε :"Ευχόμαστε όπως οι Γερμανοί αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ".

Ο γερμανομαθής πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας καθυστέρησαν υπερβολικά να βοηθήσουν την πατρίδα μας και ότι στόχος τώρα πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον περιορισμό του χρέους της Ελλάδας.


"Η Ελλάδα χρειάζεται αναθέρμανση της οικονομίας της. Υπάρχουν στην Ε.Ε αδιάθετοι διαρθρωτικοί πόροι και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βοηθήσουμε να υπάρξει αυτή η αναθέρμανση ταυτόχρονα με την δημοσιονομική ανάταξη" , είχε δηλώσει ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερό έχει ζητήσει νέα μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας ώστε να αποφευχθεί μία καταστροφική, όπως είπε, έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του λίγες ημέρες αφότου κάθισε στην πρωθυπουργική καρέκλα, έχει εκτοξευτεί.

Μετρώντας λιγότερο από δύο εβδομάδες στην πρωθυπουργία, δημοσκόπηση της Journal du Dimanche "στέφει" τον Ερό ως τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό της χώρας εδώ και 50 χρόνια. Επιπλέον, ο Γάλλος πρωθυπουργός είναι επίσης ο πρώτος στα χρονικά που κερδίζει σε δημοτικότητα πρόεδρο της Γαλλίας.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ