2023-07-31 21:39:34
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση 18 εκατ ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των νοσηλευτικών δομών από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»



Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των νοσηλευτικών δομών της Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη...... εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027 και χρηματοδοτείται με 18 εκατ ευρώ, η δράση «Ανάπτυξη του Δικτύου Μονάδων Υγείας και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής: Κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός & Κινητές μονάδες».

Μέσω της δράσης δίνεται έμφαση στην ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες,  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης που αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων Δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς επίσης στην ενίσχυση των υποδομών προνοσοκομειακής φροντίδας, όπως  του ΕΚΑΒ για τη



διαμόρφωση εγκαταστάσεων και προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού.  Εξασφαλίζεται επίσης η  προμήθεια βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού υγείας (π.χ. αξονικοί τομογράφοι), ενώ παρέχεται δυνατότητα για ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό ιατρικών και νοσηλευτικών εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα των χειρουργείων.

Στο πλαίσιο της ίδια πρόσκλησης εντάσσεται η προμήθεια οχημάτων για την υποστήριξη του έργου των  Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), οι οποίες παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία, σε επίπεδο προσυμπτωματικού ελέγχου, προαγωγής και αγωγής υγείας, ή συντελούν στη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, στην αποκατάσταση και στην ανακουφιστική φροντίδα με  κατ' οίκον επισκέψεις σε δυσπρόσιτες ή απομονωμένες αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Στην προμήθεια οχημάτων περιλαμβάνονται ακόμη τα ασθενοφόρα, οι κινητές μονάδες και οι μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης που εξυπηρετούν και ενισχύουν την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας.

«Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία. Μετά την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, σειρά έχουν οι μονάδες υγείας, υλοποιώντας ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα το οποίο θέτει στο επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες. Μετά από ολοκληρωμένη και έγκαιρη προετοιμασία προχωράμε στην αναβάθμιση των νοσηλευτικών δομών, στην απόκτηση οχημάτων και στην ενίσχυση των νοσοκομείων μας με τον κατάλληλο εξοπλισμό με στόχο την βελτίωση  των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη, αναγνωρίζοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα σε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ