2018-03-02 20:07:36
Φωτογραφία για 5 έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις μύες, χωρίς να πάρεις περιττό βάρος
Θέλεις να γίνεις πιο ογκώδης; Υπάρχει τρόπος να το πετύχεις αυτό, αλλά θα πρέπει να... δουλέψεις εξυπνότερα, παρά σκληρότερα γιατί υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις μύες, χωρίς να πάρεις περιττό βάρος!

Σίγουρα η πλειοψηφία αυτών που πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο, επιθυμούν οι κόποι τους να αναταμειφθούν, δηλαδή να αρχίζουν να «παίρνουν όγκο». Όμως, για να το επιτύχεις αυτό δεν χρειάζεται απλά να σηκώνεις περισσότερα βάρη στη μπάρα. Αντιθέτως υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις μύες, χωρίς να ταλαιπωρηθείς, να χύσεις περισσότερο ιδρώτα απ’ότι συνήθως. Αλλάζοντας τις ασκήσεις, γυμνάζεις το σώμα σου μ’ ένα νέο τρόπο, όπως προτείνει και ο σύμβουλος ασκήσεων, David Jack. Έτσι θα καταφέρεις σιγά σιγά να κάνεις μικρές αλλαγές στο σώμα σου.

5 έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις μύες,χωρίς να πάρεις περιττό βάρος

Κόψε τα μεγάλα διαλείμματα

Τα διαλείμματα είναι πολύ σημαντικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου και πολλές φορές παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία
. Όμως τα μεγάλης διάρκειας διαλείμματα σου κάνουν κακό. Η μείωση των διαλειμμάτων είναι κομβικής σημασίας για το σώμα σου όπως λέει και ο David Otey, personal trainer στο Equinox Fitness. Σίγουρα να μην κάνεις καθόλου διάλειμμα δεν είναι επιτρεπτό, αλλά και 2-3 λεπτά να αράζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι και το πιο φυσιολογικό εδώ που τα λέμε. Προσπάθησε το διάλειμμα που θα κάνεις να είναι διάρκειας 45 δευτερολέπτων με 1 λεπτό.

Άλλαξε θέση του κορμιού σου

Σε περίπτωση που έχεις την ίδα στάση στο squat για χρόνια το σώμα σου είναι συνηθισμένο τότε στη συγκεκριμένη θέση. Μπορείς, όμως, να αλλάξεις τη θέση των ποδιών σου.

Αλλάζοντας απλώς τη βάση στήριξης, αλλάζεις τον τρόπο που εξασκείς το σώμα σου

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ρυθμίζοντας τη θέση του ποδιού σου ή μετακινώντας τη στάση του ενός ποδιού. Αυτό αλλάζει τη βάση της υποστήριξης, η οποία έτσι ενεργοποιεί τους μύες.

Άλλαξε την θέση των χεριών σου

«Η τοποθέτηση είναι επίσης σημαντική όταν πρόκειται για τα χέρια σας,» λέει ο David Otey

Ακόμη και η αλλαγή σε μια ουδέτερη λαβή όταν εκτελείς ασκήσεις, όπως πίσω γραμμές και pull-up βοηθά το μακρύ οστό στο χέρι σας, να μείνεις σε σωστή ευθυγράμμιση με το υπόλοιπο σώμα σου. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση από την πίεση του ώμου, τη φθορά της άρθρωσης ώμων σας με την πάροδο του χρόνου. Και εκτός από την πρόληψη τραυματισμών, αυτό μπορεί τελικά να βοηθήσει τις κινήσεις σου να είναι πιο αποτελεσματικές.

Κάνε μία μικρή προσαρμογή στο ρυθμό γυμναστικής σου

Πόσες φορές έχεις επιταχύνει τον ρυθμό της γυμναστικής σου για να τελειώνεις μία ώρα νωρίτερα; Πολλές φορές να φανταστώ!

«Υπάρχουν τρεις παραδοσιακές φάσεις της μυϊκής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της άσκησης: ομόκεντρο (λίπανση των μυών), ισομετρική (μυϊκός τάση που κρατιέται στη θέση του) και έκκεντρος (επιμήκυνση μυών)», εξηγεί ο Jack.

Ο David Jack συνιστά να κάνεις μία μικρή προσαρμογή στο ρυθμό σου, η οποία αλλάζει λίγο τη μηχανική του κινήματος και τη ζήτηση στους μύες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα 3-1-1, το οποίο προσθέτει ένα ακόμη δευτερόλεπτο στη φάση μείωσης και μια μικρή παύση στο στήθος. Αναλυτικότερα λέει ότι αυτό θα κάνει το σώμα να αισθάνεται διαφορετικό, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μυϊκό πόνο που δεν συνηθίζεις εύκολα στην αρχή, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσεις αργά όταν χρησιμοποιείς αυτήν την τεχνική.

Άλλαξε τη θέση του οργάνου που χρησιμοποιείς

Ο David Jack λέει ότι:

Η αλλαγή της θέσης του φορτίου είναι ένας ύπουλος τρόπος να ρίξουμε το σώμα και τον εγκέφαλο σε καλή καμπύλη

Απλά αλλάζοντας τον τρόπο που τοποθετείς το βάρος, το σώμα σου νιώθει αυτή την αλλαγή. Μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του βάρους, που χρησιμοποιείς και να αντισταθμίσεις το φορτίο από τη μία πλευρά του σώματος, του ισχίου, του ώμου ή της γενικής χρήσης. Αυτό το ισορροπημένο φορτίο προκαλεί έτσι το σώμα σου, την ισορροπία σου και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα!

Έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις μύες υπάρχουν, το θέμα είναι να μπορέσεις να τους ανακαλύψεις, ώστε εσύ να μην επιβαρύνεσαι κυρίως και παράλληλα να χτίσεις κορμί για το καλοκαίρι που έρχεται.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ