2018-03-04 22:26:20
Φωτογραφία για Aναδημοσίευση: Να τον άφηναν να πεθάνει λοιπόν!
Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Συντάκτης: Α.Ψ.

 

Μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο άλλος ένας από τους «διαχρονικούς» συνδικαλιστές των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πρόεδρος της ομοσπονδίας.

 

Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ήταν η νέα «καραμέλα» του αντιπολιτευτικού οίστρου περί του αν η κυβέρνηση με τη χθεσινή της απόφαση υποχώρησε στο αίτημα του απεργού πείνας Κ. Γιαγτζόγλου με ένα τέχνασμα περί επιστροφής όλων των υποδίκων στη δικαστική αυτή φυλακή.

 

Ο πρόεδρος κ. Καρακίτσος απάντησε αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα των φυλακών, για τα οποία κρούει συνεχώς τον κίνδυνο η ΟΣΥΕ ενώ το υπουργείο κόβει συνεχώς κορδέλες σε επιφανειακά έργα.

 

Προφανώς δεν θέλει κανείς να πιστέψει ότι τα σχολεία που δημιουργήθηκαν πρόσφατα σε πολλά ιδρύματα, οι μονάδες απεξάρτησης, το άνοιγμα νέων πτερύγων που παρέμεναν εκτός λειτουργίας και η υπαγωγή των νοσοκομειακών μονάδων στο ΕΣΥ είναι επιφανειακές κορδέλες.


 

Αλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος μαζί με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές έχουν ζήσει επί δεκαετίες την αθλιότητα των συνθηκών διαβίωσης, τις διαμαρτυρίες, τις εξεγέρσεις, την αδιαφορία σειράς πολιτικών προϊσταμένων τους, την απρόσκοπτη διακίνηση ναρκωτικών, τον βασανιστικό συνωστισμό ανθρώπων, τα ρεπορτάζ περί «ενοικίασης» κελιών πολυτελείας στον Κορυδαλλό και στον Αυλώνα, όπου υπηρετούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών (ΟΣΥΕ), στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού που κάποιος εξασφάλιζε κελί με κατάλληλες γνωματεύσεις (θυμίζουμε ότι πρόσφατα ήθελε να μεταφερθεί εκεί και ο βασικός κατηγορούμενος του «Noor One», το οποίο όμως δεν έγινε).

 

Ο πρόεδρος καταδίκασε και στιγμάτισε με ένα «αλλά» τη στοχοποίηση του γ. γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτ. Φυτράκη, εξηγώντας ότι το υπουργείο δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση και ενώ η Ομοσπονδία κάνει συνεχώς εκκλήσεις, εν τούτοις κατηγορείται για προσχηματικές και πολιτικά κατευθυνόμενες καταγγελίες.

 

Είναι αλήθεια ότι και αυτή η Ομοσπονδία όψιμα ξεκίνησε τις καταγγελίες και μάλιστα ενώ τα προηγούμενα χρόνια συχνά η χώρα καταδικαζόταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και για βασανιστήρια και προσβολή της προσωπικότητάς τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που δεν ρωτήθηκε ο πρόεδρος ήταν για το αν πράγματι το να επιστρέψουν υπόδικοι που θα δικαστούν στην Αθήνα ή στον Πειραιά στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού είναι λογικό και αναγκαίο προκειμένου να έχουν επαφή με τους συνηγόρους τους αλλά και τα επισκεπτήρια των συγγενών τους.

 

Εκείνο που επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου, όχι μόνο στη συγκεκριμένη αναφορά αλλά σε όσες γίνονται από το πρωί σε εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα, ήταν ότι στη σύγχρονη Ελλάδα -ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις η απεργία πείνας ξεφεύγει από την τήρηση ενός «άγραφου» νόμου που οδηγεί στο ακραίο αυτό μέσο κρατούμενους στους οποίους παραβιάζεται ένα ανθρώπινο δικαίωμα- καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν επέτρεψε να χάσει κάποιος απεργός τη ζωή του.

 

Αυτό, όμως, φαίνεται ότι για τους απ' έξω είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια!

πηγή: efsyn
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ