2018-03-05 08:06:30
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Εσπερίδα για το Διαδίκτυο στον Φουρφουρά
 Με την πληθωρική παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ενημερωτική Εσπερίδα με κεντρικό θέμα: «Διαδίκτυο: Ώφέλη και παγίδες»,

την περασμένη Δευτέρα στον Φουρφουρά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, με συνδιοργανωτές την Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων Ρεθύμνου και τη συμβολή των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Την εκδήλωση προλόγισε  παρουσιάζοντας τους εισηγητές ο Διευθυντής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Διαμαντάκης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. ΛύβιαΚουτσάκη-Τρουλλινού, Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ρεθύμνου, αναλύοντας την θεματική ενότητα: “Οικογένεια και Διαδίκτυο: Πρόληψη κατάχρησης και εξάρτησης”.  Ακολούθησε η παρουσίαση της εισήγησης “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Οδηγίες για παιδιά και γονείς”  από τον Ανθυπαστυνόμο κ. Εμμανουήλ Σταυγιανουδάκη, στέλεχος του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης. Ο Ανθυπαστυνόμος κ. Γεώργιος Κιαγιαδάκης, τέλος μίλησε με θέμα: “Παραβατικότητα και Διαδίκτυο: Τρόποι Αντιμετώπισης”.


Kατακλείοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος, ευχαρίστησε την συνδιοργανώτρια  Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Ρουτζάκη, Ταξίαρχο, καθώς επίσης και τα στελέχη του Επιτελείου για τις άρτιες εισηγήσεις τους.  Ευχαρίστησε επίσης το Κέντρο Πρόληψης για την γενικότερη συνεργασία του με την Εκκλησία και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η Εκκλησία, με την συνεργασία και άλλων Φορέων,έχει την υποχρέωση να συνεχίσει την διοργάνωση τέτοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων προκειμένου να υπάρχει αρτιότερη ενημέρωση σε γονείς και μαθητές, πρόληψη και ασφάλεια, έτσι ώστε να αξιοποιούνται οι θετικές πλευρές του διαδικτύου.

πηγή: rethemnonews
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ