2018-03-06 00:07:09
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 10 πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο
Τα ζώα μας εκπλήσσουν με τη νοημοσύνη τους, ενώ έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι... πραγματικά πανέξυπνα. 

Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε αυτά που ξεχωρίζουν με την ευφυΐα τους.

Θα συναντήσετε από αγαπημένα κατοικίδια, όπως ο σκύλος, μέχρι… μαλάκια, που εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους, όπως το χταπόδι!

Μυρμήγκια

Μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι πανέξυπνα! Ο τρόπος που οργανώνουν τις σύνθετες κοινωνίες τους, καθώς και το σύστημα επικοινωνίας τους αποδεικνύουν την ευφυΐα τους. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι εργάζονται όλα για το καλό του συνόλου.

Κοράκια

Θεωρούνται εξαιρετικά έξυπνα καθώς, προκειμένου να φτάσουν στην τροφή τους ακολουθούν συγκεκριμένη στρατηγική, που περιλαμβάνει την επίλυση γρίφων. Για παράδειγμα, ρίχνουν ξηρούς καρπούς στους δρόμους περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει το κέλυφος! Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που χτίζουν τις φωλιές τους, ο οποίος αποδεικνύει υψηλό δείκτη νοημοσύνης.


Ελέφαντες

Και μόνο το γεγονός ότι θρηνούν μέλη της αγέλης όταν πεθαίνουν και μάλιστα δακρύζουν κάνοντας κάτι σαν κηδεία, αποδεικνύει τον υψηλό δείκτη ευφυίας τους. Οι ελέφαντες εκφράζουν τα συναισθήματά τους, και δείχνουν συμπόνια και ανησυχία για το είδος τους. Επίσης, έχουν πολύ καλή μνήμη!

Χταπόδια

Πρόκειται για ένα από τα πιο έξυπνα θαλάσσια είδη. Τα χταπόδια Χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές για να αμυνθούν όταν απειλούνται, γνωρίζουν καλά πώς να προστατεύονται και να καμουφλάρονται, ενώ μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του σώματός τους, ώστε να ταιριάζει με αυτό του νερού! Επιπλέον, είναι πολύ καλοί κυνηγοί, ενώ διαθέτουν και μία καταπληκτική βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Σκυλιά

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια φαίνεται πως εκτός από πολύ πιστά είναι και πολύ έξυπνα. Κατανοούν την ανθρώπινη ομιλία και τις εντολές και αντιλαμβάνονται τη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος. Έχουν καλή μνήμη, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προστατεύουν τους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με έρευνες, ένας σκύλος είναι σχεδόν τόσο έξυπνος όσο ένα παιδί δύο ετών.

Δελφίνια

Έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν σύνθετους εγκεφάλους και μπορούν από το να μιμηθούν ανθρώπινες συμπεριφορές, μέχρι να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη! Προσαρμόζονται εύκολα σε καινούργια περιβάλλοντα, καθώς μπορούν να κατανοήσουν πολύ γρήγορα τη δομή τους.

Χιμπατζής

Είναι γνωστό ότι διαθέτουν πολύ υψηλή νοημοσύνη, η οποία όπως πιστεύεται, αναπτύχθηκε καθώς ζούσαν σε κοινότητες, με πολύ αυστηρούς κανόνες. Έτσι, γνωρίζουν πώς να βρίσκουν αποτελεσματικά την τροφή τους, πώς να κυνηγούν αλλά και πώς να συνεργάζονται! Από τις πιο εντυπωσιακές τους ικανότητες είναι ότι μπορούν να εκφράζουν τις ιδέες τους, με τη χρήση αντικειμένων και συμβόλων.

Γουρούνι

Είναι πιο έξυπνα από τα σκυλιά, και πιο συγκεκριμένα η νοημοσύνη τους είναι παρόμοια με αυτήν ενός τρίχρονου παιδιού. Τα γουρούνια μπορούν να μάθουν πιο γρήγορα και από τους χιμπατζήδες, ενώ η μνήμη τους διαρκεί τρία χρόνια!

Σκίουρος

Οι σκίουροι ξεχωρίζουν για τη μνήμη και την ταχύτητά τους. Προνοούν και συλλέγουν την τροφή τους από τον Χειμώνα, ενώ παράλληλα κρύβουν τρόφιμα όταν νιώθουν ότι απειλούνται από κάποιον που μπορεί να τη διεκδικήσει.

Ποντίκι

Σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται πως τα ποντίκια να διαθέτουν ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό: Έχουν επίγνωση της δικής τους διαδικασίας σκέψης! Διακρίνονται επίσης για την επινοητικότητά τους, που αποτελεί σημαντική απόδειξη της υψηλής τους νοημοσύνης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ