2018-03-06 13:23:53
Φωτογραφία για Κλινική με παραβάσεις «διατηρεί στην ζωή» ο Παύλος Πολάκης
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Ζημίωσαν το Δημόσιο με 19 εκατ. ευρώ αλλά τι πειράζει; Ας συνεχίσουν να δουλεύουν "οι άνθρωποι"! Εικονικές νοσηλείες, συνταγογραφήσεις χωρίς...αιτία, ακατάλληλο κτίριο είναι μερικά από τα όσα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες δύο ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα εκ των οποίων η μία ψυχιατρική. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πάντως, κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις αυτές στέλνοντας σχετικό ερώτημα στον περιφερειάρχη.

Η γενική κλινική «Άγιοι Ανάργυροι Α.Ε.», πρώην Euromedica Θεοτόκος Α. Ε. αλλά και η ψυχιατρική κλινική «Ιπποκράτειο στη Λάρισα, παραμένουν κλειστές από το 2013, λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ από το 2014 διεκόπη και η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζημιά για το Δημόσιο

Η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που εισέπραττε ενώ ήταν κλειστή, φτάνει τα 1,8 εκατ. και το 2016, αφού η υπόθεση έχει περάσει από το ΣΕΥΥΠ στην Εισαγγελία Λάρισας και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναστέλλεται από τον Περιφερειάρχη η λειτουργία της ως ακατάλληλη.


Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ψυχιατρική κλινική του ίδιου ιδιοκτήτη. Ενώ η κλινική διέθετε μόλις 236 κλίνες, δήλωνε ότι νοσηλεύει 502 ασθενείς, εισπράττοντας τα αντίστοιχα χρήματα!

Ζητεί την επαναλειτουργία τους

Παρόλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κλειστή η κλινική και ζητά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να εξηγήσει «τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προβεί στη χορήγηση απόφασης επαναλειτουργίας».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ