2018-03-06 16:10:41
Φωτογραφία για Νέο «όχι» του Εφετείου σε έκδοση Κούρδου πρόσφυγα
Το Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε αρνητικά στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ

Ερντογάν, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.

Ο 48χρονος στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασισιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία».

Ο Κουρδικής καταγωγής άντρας, οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).

Πριν από περίπου ένα μήνα, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Κούρδου, Μεχμέτ Ντογκάν.

Οι εννέα συλληφθέντες κουρδικής καταγωγής εκζητούνται από την Τουρκία με την κατηγορία ότι είναι μέλη κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους εννέα.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ