2018-03-06 20:01:17
Φωτογραφία για Νέα εγκλήματα κατά αμάχων στο Afrin!
 

Νέες σφαγές και τρομερά εγκλήματα πολέμου του τουρκικού στρατού εναντίον αμάχων στο Afrin Δήλωση του Κέντρου Πληροφόρησης της Αντίστασης του Afrin (πηγή) Σήμερα, γύρω στις 9:45, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν με μένος την πόλη Jindiresse, διαπράττοντας μια νέα σφαγή ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν τελείως από τους βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ντόπιες πηγές, δεκάδες νεκροί και τραυματίες υπολογίζονται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των σπιτιών. Λόγω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της περιοχής, οι ομάδες διάσωσης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον τόπο της καταστροφής. Επίσης, η επικοινωνία μας με έναν ντόπιο δημοσιογράφο που μας έδωσε το πρώτο πλάνο από τον τόπο του βομβαρδισμού διεκόπη. Η πραγματική διάσταση αυτής της σφαγής πρέπει να διερευνηθεί.

Την ίδια στιγμή, τα χωριά Derwish και Aljiya στην περιοχή Shera έχουν γίνει επίσης στόχος των τουρκικών βομβαρδιστικών. Το ίδιο ισχύει και για τα χωριά Birimce, Mirkan και Shitka στην περιοχή Mataba, καθώς και το χωριό Berbene στην περιοχή Rajo, που έχουν επίσης δεχτεί ισχυρό βομβαρδισμό.


Μετά την έγκριση του ψηφίσματος 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία για 30 ημέρες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανθρωπιστική βοήθεια, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εντατικοποίησαν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Afrin. Μέρα με τη μέρα, αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων πολιτών – γυναικών, ανδρών και παιδιών από όλες τις περιφέρειες της περιοχής – ειδικά στις περιοχές Jindiresse, Shiye, Mabata και Rajo.

Με την ευκαιρία της επερχόμενης Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σήμερα μια συνοδεία αλληλεγγύης αποτελούμενη από γυναίκες αναχώρησε από το Qamishlo προς την Afrin. Εκατοντάδες Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων γυναικών από το καντόνι του Cizire συμμετέχουν στη συνοδεία, στην οποία συμμετέχουν επίσης γυναίκες εκπρόσωποι από διάφορες χώρες, ΜΚΟ και δημοσιογράφοι – συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας IC Afrin Resistance (ΣΜ: του κέντρου που εξέδωσε την παρούσα ανακοίνωση). Στις 22 του Φλεβάρη, ένα κομβόι αλληλεγγύης πολιτών βομβαρδίστηκε επίσης από τον τουρκικό στρατό, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δώδεκα τραυματίες αμάχους. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη συνοδεία ως «στρατιωτική συνοδεία» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση στα ΜΜΕ και το κοινό να παρακολουθήσουν την πορεία του κομβόι των γυναικών για την ειρήνη στο Afrin.

Στο παρόν λινκ, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για την επίθεση στο κομβόι αλληλεγγύης στις 22 Φλεβάρη (στα αγγλικά)
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ