2018-03-07 19:42:02
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία στην ΤΡΥΦΟΥ για την μετακίνηση του Ιερέα τους
      Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο χωριό ΤΡΥΦΟΣ Ξηρομέρου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) η μετακίνηση του εφημέριου π. Θεόδωρου Κτίστη  απο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου, στην ενορία στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.

Αναλυτικά Διαμαρτυρία των ενοριτών ΤΡΥΦΟΥ για την μετακίνηση του ιερέα μας σε άλλη ενορία.

       Εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης τεσσαρακοστής περιόδου νηστείας, προσευχής, και ιεράς εξομολογήσεως, η ιερά Μητρόπολης αποφάσισε και εξαπέλυσε σαν κεραυνό εν αιθρία για τους ενορίτες του χωριού μας, όπου εδώ στον τόπο μας ασκήτεψε και Αγίασε ο Άγιος Βάρβαρος, να μας πάρει τον αγαπητό μας ιερέα Πάτερ Θεόδωρο, και να τον πάει στην ενορία του Μοναστηρακίου Βονίτσης με την δικαιολογία των περισσοτέρων κατοίκων και μεγαλυτέρας ενορίας σε σύγκριση με την μικρότερη σε πληθυσμό δική μας.

    Η Ενορία μας ουδέποτε έχει στεναχωρήσει την ιερά μητρόπολη μας και γεννάτε το ερώτημα γιατί μας αποσπά τον ιερέα μας παραμονής της του Τιμίου Σταυρού προσκυνήσεως.     Κατόπιν αυτού ο ιεροψάλτης (Σίμος Αναστάσιος) παραιτήθηκε καθώς επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο και η νεωκόρος του ναού μας......


    Κατόπιν τούτου ότι δεν είμαστε πολίτες δευτέρας κατηγορίας και παιδιά ενός κατώτερου Θεού αλλά ισάξιοι μεταξύ ίσων πολιτών θέλουμε και απαιτούμε ιερέα ισόβαθμο του απερχομένου.

        Οι εδώ διαμένοντες χωριανοί με τον προστάτης μας Άγιο Νικόλαο, τον τοπικό μας Άγιο Βάρβαρο και τους απανταχού Τρυφιάτες με ψηλά το κεφάλι ελπίζουμε να δικαιωθούμε στον δίκαιο αγώνα μας !

ΥΓ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ να το κοινοποιήσετε όλοι οι χωριανοί μας ανά την Ελλάδα.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ