2023-11-23 20:40:19
Φωτογραφία για Στους δρόμους οι γονείς παιδιών με αναιμία. Διαμαρτυρία έξω στο Νοσοκομείο Παίδων
Νέα κινητοποίηση για το θέμα των υπομεταγγίσεων και των ελλείψεων σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, ανακοίνωσαν φορείς που δραστηριοποιούνται για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρουν: «Την Κυριακή 3/12/2023 (10:30 π.μ) συνδιοργανώνουμε μαζί με φορείς και σωματεία την πρώτη μεγάλη πορεία από το Παίδων «Αγία Σοφία» προς την Βουλή. Διεκδικούμε το τέλος των υπομεταγγίσεων και των ελλείψεων σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό (που έχει επιδεινωθεί από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα) και σε αναλώσιμα σκευάσματα στους ανασφάλιστους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

Θα είναι μεγάλη η πορεία. Και αυτό γιατί: ξεκινάμε από το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη Ιστορία στη Χώρα – η πορεία αυτή αποτελεί συνέχεια της Ιστορίας της Υγείας και του Αναπηρικού Κινήματος – γιατί διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωη και την κοινωνική αξιοπρέπεια – και γιατί είμαστε όλοι μαζί».


Σε κοινή τους ανακοίνωση οι φορείς Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»,Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, Σύλλογος Θαλασσαιμική Ενότητα του ΓΝΑ «Γεννηματάς», 5μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ «Αγία Σοφία»,, ΔΑΣ «Αγία Σοφία», ΣΕΑΑΝ, ΑΣΑμεΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», Σύλλογος Φίλων Ασθενών με πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες & Παιδιατρικής Ανοσολογίας «ΑΡΜΟΝΙΑ», επισημαίνουν πως οι διεκδικήσεις τους είναι οι ακόλουθες:

«Αγώνας για:

· Να τελειώσουν οι υπομεταγγίσεις των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και της υπόλοιπης χώρας, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας και την κοινωνική αξιοπρέπεια μας.

· Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

· Μαζικές προσλήψεις τώρα γιατρών, παιδιάτρων, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σχολικούς νοσηλευτές και κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

· Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των μονάδων μεσογειακής αναιμίας του «Αγία Σοφία» αλλά και των άλλων νοσοκομείων.

· Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος.

· ΟΧΙ στη διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και της ΩΡΛ κλινικής.

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού.

· Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες, λίστες… και εκμετάλλευσης.

· Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες.

· Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.

· Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και τα άλλα νοσοκομεία.

· Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι. Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα.

· Δωρεάν σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα και προθέσεις, αναγκαία για την εκπαίδευση την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου, για τα παιδιά της Παλαιστίνης, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»! themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ