2018-03-08 21:10:18
Φωτογραφία για Ούτε δούλα, ούτε κυρά: Η γυναίκα του σήμερα οφείλει να είναι πολλά περισσότερα
 

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που στην κουζίνα κάνουν σεξ και στο κρεβάτι τρώνε Είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια που μορφώθηκαν, αγαπήθηκαν και έμαθαν καλά τι αξίζουν.

Κι αυτό το κάτι, είναι πολλά περισσότερα από ένα μικροαστικό οικογενειακό πρότυπο, ή ένα ακόμη πιο θλιβερό «καλό» γάμο με έναν σύζυγο που τις παραμελεί πεταμένες σε ένα καναπέ να παριστάνουν τις ευτυχισμένες, όσο αυτός τους «εξασφαλίζει» μια «άνετη» ζωή απατώντας τες με άλλες ακόμη πιο δυστυχισμένες από κείνες.

Ήρθε η στιγμή να πάψει να υπάρχει το θλιβερό κλισέ ζευγάρι με τη γυναίκα υποταγμένη στα κενά λεφτά του δεσπότη, ή τη «δούλα και κυρά» καλή νοικοκυρά που φτιάχνει νόστιμη σπανακόπιτα και ακούει βλαστήμιες καθημερινά από τον αφέντη της.

Γραφικές  γυναικείες φιγούρες θιασώνουν τραγικές σχέσεις και οικογένειες, με άντρες που δεν ξέρουν να αγαπάνε, αλλά ξέρουν να απαιτούν καθαρά και σιδερωμένα σώβρακα,  μουσακά που ποτέ δεν ξεπερνά αυτόν της μάνας τους ενώ παράλληλα ξενερώνουν και γκρινιάζουν όταν πρέπει να πληρώσουν λογαριασμούς του σπιτιού
. Είναι οι ίδιοι που όταν χαλάνε λεφτά για χορούς στα στριπτητζάδικα δε διαμαρτύρονται καθόλου. Τέτοιοι τύποι αναζητάνε τις καλές νοικοκυρές, τις γυναίκες για «σπίτι», τα θύματα των εαυτών τους, γιατί οι ίδιες κατάντησαν να γίνουν έτσι και να επιτρέπουν στον εκάστοτε σεξιστή να τις υποτιμά ασκώντας βία σωματική ή λεκτική απέναντί τους χωρίς να το καταγγέλουν πουθενά, σιωπώντας και καθαρίζοντας κρεμμύδια στους νεροχύτες τους λέγοντας ψέμματα ότι  για τους μώλωπες που έχουν πάνω τους φταίει το ότι έπεσαν από τη σκάλα.

Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι άντρες, οι οποίοι δε θέλουν ούτε «δούλα» ούτε «κυρά ,γιατί αυτοί οι άντρες, που είναι πάνω απ’ όλα ελεύθερα πνεύματα και αυτοδημιούργητα πρόσωπα, ξέρουν ότι η γυναίκα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή τους. Έτσι τους μεγάλωσαν οι μανάδες τους και έτσι έμαθαν να φέρονται στις συντρόφους τους.Είναι αυτοί που θα κάνουν δουλειές του σπιτιού χωρίς να τις θεωρούν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αυτοί που θα περιμένουν σε μια παρέα να μιλήσει πρώτη και στο σεξ να τελειώσει επίσης πρώτη η σύντροφός τους. Είναι εκείνοι που θα σεβαστούν την καριέρα και την προσωπικότητα της συντρόφου τους και θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να τη βοηθήσουν να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση που ονειρεύεται, θα σεβαστούν τα όνειρά της και θα τη βοηθήσουν στις προσπάθειές της να πετύχει και ως μητέρα και ως επαγγελματίας αλλά και ως σύζυγος. Γιατί ξέρουν ότι η γυναίκα είναι ένα πολυδιάστατο ον.

Είναι αυτοί που πάνε στο γήπεδο με την κοπέλα τους γιατί περνάνε το ίδιο καλά με το να πάνε με τους φίλους τους, οι τύποι που είναι μαζί με τη γκόμενά τους γιατί είναι ερωτευμένοι όχι βολεμένοι και που κρατούν τα προσωπικά τους για τους εαυτούς τους χωρίς να εκθέτουν τη γυναίκα τους σε τρίτους. Είναι με λίγα λόγια λοιπόν, αυτά τα αγόρια που ο λόγος τους έχει συνέπεια, η καρδιά τους θάρρος και οι πράξεις τους βάρος. Σήμερα που είναι η ημέρα της γυναίκας, συνειδητοποιούμε πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα τέτοια αγόρια δίπλα μας, ώστε να θαυμάζουν την ανάγκη μας να καλπάζουμε δίπλα τους ως ίσες. Είναι εκείνα τα αγόρια που δεν θέλουν ούτε δούλα, ούτε κυρά, αλλά επαναστάτρια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ