2018-03-09 12:51:13
Φωτογραφία για Παγκόσμια ανησυχία: Κινέζικος διαστημικός σταθμός θα πέσει στη Γη και κανείς δεν είναι σίγουρος πότε και πού
Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στους επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα και τις διαστημικές υπηρεσίες του πλανήτη, καθώς ο πρώτος κινέζικος διαστημικός σταθμός έχει μπει σε φάση τροχιακής φθοράς και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να πέσει στη Γη.

Το πρόβλημα; Το διαστημικό όχημα, βάρους 8,5 τόνων, μπαίνει ανεξέλεγκτο στην ατμόσφαιρα και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια, πότε και πού θα πέσει, γεγονός που προκαλεί φόβους καθώς ουδείς μπορεί ακόμα να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει κατοικημένη περιοχή.

Ο Tiangong-1, όπως ονομάζεται ο διαστημικός σταθμός ο οποίος μπήκε σε τροχιά το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) αναμένεται να πέσει στη Γη μεταξύ 29ης Μαρτίου και 2 Απριλίου, ωστόσο το σκάφος είναι τελείως ακυβέρνητο.

Για την ακρίβεια, από το 2016 ο Tiangong-1 έχει σταματήσει να δέχεται μηνύματα από την Κίνα, με αποτέλεσμα η πτώση του προς τη Γη να είναι πλήρως ανεξέλεγκτη. Η ESA υπολογίζει ότι θα μπορέσει όσο περνά ο χρόνος να εκτιμήσει πού θα πέσει το σκάφος, ωστόσο, η εκτίμηση θα είχε χοντρική.


Το ευχάριστο είναι ότι η ESA εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του διαστημικού σκάφους θα καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, προσθέτοντας ότι το καλό σενάριο προβλέπει πτώση του μάλλον στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείσει πλήρως το ενδεχόμενο κάποιο κομμάτι του Tiangong-1 να χτυπήσει και κάποια κατοικημένη περιοχή.

http://www.topontiki.gr/article/263105/pagkosmia-anisyhia-kinezikos-diastimikos-stathmos-tha-pesei-sti-gi-kai-kaneis-den
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ