2018-03-12 10:00:39
Φωτογραφία για Συγγενής της Frida Kahlo ζητά τον επανασχεδιασμό της κούκλας Barbie της διάσημης ζωγράφου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Mattel -η εταιρεία που κατασκευάζει τις κούκλες Barbie- κυκλοφόρησε μια σειρά από κούκλες εμπνευσμένες από σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες.  Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Frida Kahlo, η διάσημη Ισπανίδα ζωγράφος που επηρέασε μέσα από το έργο της τη μόδα σε όλον τον κόσμο.

Η ανιψιά της Kahlo, Mara de Anda Romeo, είπε ότι δεν έδωσε την άδειά της, για να χρησιμοποιήσει η Mattel τη μορφή της ζωγράφου.

Ο δικηγόρος της Anda Romeo, Pablo Sangri, δήλωσε ότι η πελάτης του δεν αναζητά χρήματα, αλλά επιθυμεί τον επανασχεδιασμό της κούκλας από την εταιρεία.

 «Θα συζητήσουμε για να τακτοποιηθεί το θέμα και με αυτό εννοώ να επανασχεδιαστεί η εμφάνιση της κούκλας, τα χαρακτηριστικά της, η ιστορία που η κούκλα θα έπρεπε να ταιριάξει με αυτό που πραγματικά ήταν η καλλιτέχνις» είπε ο Sangri. 

Επικριτές αναφέρουν ότι η κούκλα μοιάζει περισσότερο στη Barbie απ' ότι στη Frida: δεν αναπαριστά τα πυκνά σχεδόν ενωμένα φρύδια τις Κάλο, όπως επίσης το φόρεμά της δεν απεικονίζει με ακρίβεια τα περίτεχνα φορέματα τύπου Tehuana που φορούσε η ζωγράφος.


Η εταιρεία και το ίδρυμα υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με το BBC. Σε ανακοίνωσή της η Mattel ανέφερε ότι συνεργάζεται με την εταιρία Frida Kahlo Corporations που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της καλλιτέχνιδος. 

«Η εταιρεία Frida Kahlo Corporations συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία σχεδιασμού της κούκλας, η Mattel έχει την άδειά της και ένα νόμιμο συμβόλαιο που δίνει τα δικαιώματα για την κατασκευή μίας κούκλας με τη μορφή της Φρίντα Κάλο» προσθέτει η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η Frida Kahlo Corporations ανέφερε ότι έχει τα δικαιώματα μέσω της ανιψιάς της Κάλο, Isolda Pinedo Kahlo, εδώ και μία δεκαετία.

Το εγχείρημα με τίτλο Barbie - role models, είχε ως στόχο να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά, με τα επιτεύγματα αληθινών γυναικών.
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ