2012-05-30 18:17:03
Φωτογραφία για Άρης Σπηλιωτόπουλος: Τι πρέπει να γίνει για να μην καταρρεύσει ο τουρισμός
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας για τον Τουρισμό στον Ρ/Φ FLASH 96,00 στην εκπομπή του Δ. Στάμου μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο τουρισμός είναι πάνω και πέρα από κόμματα και κυρίως είναι η σημαντικότερη ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας»

Όταν μιλάμε για τον τουρισμό πρέπει να ξεχνάμε όλοι και την πολιτική μας προέλευση και την όποια ιδεολογική μας αφετηρία. Ο τουρισμός είναι πάνω και πέρα από κόμματα και κυρίως είναι η σημαντικότερη ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Δυστυχώς, εμείς πληρώνουμε διαχρονικές αμαρτίες που ξεκινούν από μια τελείως εσφαλμένη αντίληψη: ότι δε μπορεί η χώρα είναι μια χώρα υπηρεσιών ή μια χώρα μόνο σερβιτόρων ή μια χώρα μόνο τουριστική. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ξεχωριστό Υπουργείο Τουρισμού χάσαμε δύο σημαντικές δεκαετίες, του ’80 και του ’90. Την ίδια στιγμή οι ανταγωνίστριες χώρες προχωρούσαν ταχύτατα
. Δύο δεκαετίες περάσανε, αναπτύχθηκε η Ισπανία, άρχισε να αναπτύσσεται η Τουρκία και δεχτήκαμε μεγάλη πίεση απ’ τον ανταγωνισμό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τουλάχιστον χάσαμε δύο δεκαετίες, αλλά τουλάχιστον εμείς μπορέσαμε να κάνουμε μια στροφή στον ποιοτικό τουρισμό και όχι στο μαζικό τουρισμό. Να έχουμε μια σωστή ανάπτυξη η οποία να σέβεται την πολιτισμική και ιστορική παράδοση της χώρας, το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και να στραφούμε σε εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες. Κάναμε μια στροφή μαζί με τον Ισπανό ειδικό Μπόρδας. Τον φέραμε, έκανε τη στρατηγική, πληρώσαμε ωραιότατες έρευνες, κάναμε μια απόλυτη εξειδικευμένη καμπάνια. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ότι όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ ούτε το σήμα άλλαξε, ούτε τους κύκλους του εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος, συνέχισε την ίδια στρατηγική. Το πρόβλημα είναι ότι πνιγήκαμε στις πάμπολλες συναρμοδιότητες γιατί το Υπουργείο Τουρισμού το φτιάξαμε, αλλά δεν το προικοδοτήσαμε με αρμοδιότητες κάθετης μορφής.

Τι πρέπει να γίνει για να μην καταρρεύσει ο τουρισμός

Για να μην καταρρεύσει ο τουρισμός δύο πράγματα πρέπει να γίνουν. Πάση θυσία να κλειδώσουμε τη θέση μας στην Ευρωζώνη. Να μείνουμε δηλαδή ευρωπαϊκή χώρα και να μείνουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών. Το δεύτερο είναι να αφήσουμε τους πειραματισμούς, να αγκαλιάσουμε τον ΣΕΤΕ και όλους τους φορείς.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ