2012-05-30 20:31:03
Φωτογραφία για Απάντηση αναγνώστη στο: Να τελειώνουμε με τα αστεία
Αγαπητέ κύριε, ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να...(αφορά: Να τελειώνουμε με τα αστεία) ομιλείτε εξ ονόματος της κοινωνίας, αλλά μάλλον περιγράφετε την κατάσταση όπως την αντιλαμβάνεστε από τη δική σας την (μάλλον προνομιακή) πλευρά. Διότι ακόμα και αν είναι τα πράγματα ακριβώς όπως τα περιγράφετε τότε μπείτε στον κόπο να δείτε πώς τα εισπράττουν οι συμπολίτες σας οι άνεργοι, με δίχως αποθέματα σε ρευστό, με υποχρεώσεις που τρέχουν, και εξαιρετικά απελπισμένοι καθότι μέσα σε 2 μόλις έτη η ήδη άσχημη (πλην όμως ελέγξιμη έστω και με στερήσεις) οικονομική τους κατάσταση άλλαξε από το κακό προς το τρισχειρότερο.

Τα πράγματα λοιπόν οι περισσότερους νομίζω ότι τα βλέπουν ως εξής: Τα κόμματα και οι πολιτικοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα τεχνηέντως (και με διάφορους τρόπους που δε θέλω να αναλύσω γιατί έχουν αναλυθεί αλλού) αλλά και τη μεσαία τάξη, εμφανίζονται τώρα ως αποκλειστικοί "σωτήρες", και με τρομολαγνεία, συκοφαντίες προς τους αντιπάλους τους και προς κάθε διαφορετική από τη δική τους θέση, με απύθμενο θράσος και περισσή υποκρισία, επιδιώκουν δια πειθαναγκασμού την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν τον αφανισμό της φυλής μας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.


Αν απέναντι σε αυτά έχουμε έναν Τσίπρα ακριβώς όπως τον περιγράφετε, τότε εγώ πρώτος θα τον στηρίξω (πράττοντας κάτι που θεωρούσα αδιανόητο μέχρι πριν από λίγους μήνες).

Θα τον στηρίξω, με την ελπίδα να βγει πρώτος και να καρπωθεί εκείνος τις +50 έδρες του (από πολλές απόψεις) άδικου εκλογικού νόμου.

Θα τον στηρίξω γιατί μόνον από μια ριζική ανατροπή μπορεί κανείς να συνεχίζει να ελπίζει όταν όλα γύρω του τού φαίνονται ότι καταρρέουν.

Θα τον στηρίξω γιατί δε με αγγίζουν οι εκβιασμοί και τα νομισματο-διλήμματα των άλλων (ούτε η δραχμή με τρομάζει πια, ούτε από το ευρώ είδα προκοπή).

Θα τον στηρίξω γιατί τους μνημονιακούς τους σιχαίνομαι, γιατί κατ' εμέ πρεσβεύουν την προδοσία της πατρίδας, και την εξαθλίωση του έθνους.

Θα τον στηρίξω γιατί δε φοβάμαι πλέον την ανατροπή (παρά μόνον την υφιστάμενη κατάσταση και το μέλλον που αυτή προοιονίζει για τα παιδιά μου).

Θα τον στηρίξω γιατί δεν είμαι διατεθειμένος "πάση θυσία" να διασώσω την Ευρώπη και το καταρρέον ευρώ.

Αρκετές θυσίες έκανα αλλά τώρα ότι αγαπούσα και χαιρόμουν (η πατρίδα μου, η ευημερούσα κοινωνία, οι αξίες και ο πολιτισμός του περήφανου γένους μας και η ελπίδα για ένα καλλίτερο μέλλον) φαντάζουν αλλοτινές παραμυθένιες εποχές. Ε λοιπόν, μακάρι να κάνει η Ελλάδα χρήση του "πυρηνικού" της όπλου που τόσο φοβάστε και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να βιώσουν κι άλλοι -ευνοούμενοι έως τώρα- την ανέχεια, την απελπισία, την απόγνωση. Τότε ίσως διαπιστώσουν ότι το ευρώ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται παρά ως ένα ακόμα χρηστικό μέσον που θεσπίστηκε για να κάνει τη ζωή μας καλλίτερη, και σε καμμία περίπτωση ως υπέρτατη αξία για την οποία αξίζει να θυσιάζεται μια κοινωνία, να υποθηκεύεται μια χώρα, να ισοπεδώνονται αξίες, να εξαθλιώνεται και να ταπεινώνεται ένα έθνος! Χτες μας το επέβαλαν δι' εξαναγκασμού, σήμερα μας πνίγει. Ίσως, επιτέλους, ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε σαν πουκάμισο που πάλιωσε και πια δε μας αρμόζει.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ