2018-03-19 11:37:29
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για το ΚΕΝ Άρτας. Ζητούν την αναβάθμιση του!
Επιστολή στον Πρωθυπουργό από Δήμαρχο Αρταίων για διατήρηση και αναβάθμιση του ΚΕΝ Άρτας

Από την Άρτα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις για την τροποποίηση της αποφάσεως του ΓΕΣ για κατάργηση Κέντρων Νεοσύλλεκτων στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης ΕΔ. Ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Τσιρογιάννης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας ζητά:

α) να παραμείνει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων το υπάρχον στρατόπεδο, και

β) σε περίπτωση που δεν γίνεται να αποφευχθεί το κλείσιμο να μετονομαστεί σε 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων και να λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων που προορίζονται για την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Να σημειωθεί ότι το 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων της Άρτας γεννήθηκε από τα σπλάχνα του αρτινού λαού, και στη διάρκεια όλων των αγώνων του Έθνους από το 1897 οι Αρτινοί ήρωες του αποτέλεσαν τη στρατιωτική εκείνη δύναμη που δεν γνώρισε ποτέ την ήττα, δεν οπισθοχώρησε ποτέ. 


Επισημαίνεται ότι από τη 2018 Β΄ ΕΣΣΟ, σύμφωνα με απόφαση του ΓΕΣ κλείνουν τα στρατόπεδα: Πυροβολικού στη Θήβα, Μηχανικού στο Ναύπλιο, 9ο Σύνταγμα Πεζικού στη Καλαμάτα, 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο,2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ στη Τρίπολη, Υγειονομικού στην Άρτα, Εφοδιασμού - Μεταφορών στη Σπάρτη, 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στη Γρεβενά, Υλικού Πολέμου στη Λαμία, και το Διακλαδικό Κέντρο στην Τρίπολη. 

Ομόφωνη είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για παραμονή του Στρατοπέδου που θα λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων,οι οποίοι προορίζονται για την Ελληνική Δύναμη Κύπρου ενώ επίσης προτάθηκε να μετονομασθεί σε 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων:

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-17/03/2018 - ΒΙΝΤΕΟ:arttv.gr - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ