2018-03-19 17:51:28
Φωτογραφία για Φωτεινή Δάρρα: «Είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους...»
Μετά τη sold ουt παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, έρχεται στο θέατρο Παλλάς για να εντυπωσιάσει το Αθηναϊκό κοινό! Η Φωτεινή Δάρρα ετοιμάζεται να ερμηνεύσει θρυλικά κομμάτια και να αφηγηθεί στοιχεία από τη ζωή της Ελληνίδας Edith Piaf, δηλαδή της Τζένης Βάνου, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, για μία και μοναδική παράσταση. Με αφορμή το παραπάνω, ανοίγει τα χαρτιά της και μιλά για τα συναισθήματα της, καθώς και για τις κριτικές που έχει δεχτεί.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα σας στο Παλλάς έχει ξεκινήσει. Πώς αισθάνεστε που πλησιάζει η μεγάλη μέρα, νιώθετε έτοιμη;

Ελπίζω εγώ και οι συνεργάτες μου να καταφέρουμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο στην μαγεία των τραγουδιών περασμένων εποχών, όπως ταξιδεύουμε και εμείς κάθε μέρα στις πρόβες. Ποτέ δεν αισθάνεσαι έτοιμος να το κάνεις αυτό. Κάθε φορά περιμένω με αγωνία αυτή τη συνάντηση με τον κόσμο.


Είναι μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση για εσάς αυτή η δουλειά; Έχετε ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία, στο παρελθόν, τραγούδια της Τζένης Βάνου… Όμως, αυτή τη φορά, τι αλλάζει;

Είναι μια πρόκληση, όπως άλλωστε κι άλλες που έχω νιώσει στην πορεία μου μέχρι σήμερα. Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι φτιαγμένος για τις προκλήσεις και να πειραματίζεται σε οτιδήποτε καινούριο. Αυτός είναι ο ορισμός της τέχνης. Πριν μερικά χρόνια και με δική της ενθάρρυνση, τραγούδησα έναν ολόκληρο δίσκο με τραγούδια της εποχής 50’, 60’ ,70’. Ο δίσκος αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις που είχαν επίσης μεγάλη απήχηση. Σήμερα, κάποια χρόνια μετά, τραγουδάω ξανά το ρεπερτόριο αυτής της εποχής που τόσο πολύ αγαπάει το κοινό. Αισθάνομαι πολύ πιο ώριμη από τότε, πιο κατασταλαγμένη, πιο πλήρης συναισθημάτων.

Εκτός των τραγουδιών, θα φωτίσετε και σημεία της ζωής της. Σας αγχώνει το ότι θα αναλάβετε και χρέη ηθοποιού;

Είμαι ηθοποιός, κάτι το οποίο δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Ξεκίνησα από το θέατρο, έχοντας κάνει σπουδές στην δραματική σχολή και στη συνέχεια με συνεπήρε ο κόσμος της μουσικής. Αισθάνομαι ότι επανέρχομαι στη βάση από την οποία ξεκίνησα. Αργότερα σπούδασα musical στο Royal Αcademy στο Λονδίνο.  Όμως, ποτέ δεν έπαψε η αγάπη μου για  το θέατρο και την τέχνη του ηθοποιού. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, τα τραγούδια τα αντιμετώπισα σαν μικρές ιστορίες που αφηγήθηκα στο κοινό.

Πόσο δύσκολο είναι μία βιογραφία να μεταφερθεί στη σκηνή με αξιοπρεπές και παράλληλα σωστό τρόπο;

Αυτό που θα δείτε την Δευτέρα 19 Μαρτίου, δεν θα είναι η βιογραφία ενός ανθρώπου. Πρόκειται για μια παράσταση με τραγούδια και στοιχεία από την ζωή μιας σπουδαίας ερμηνεύτριας, μιας γυναίκας που υπέφερε σε προσωπικό αλλά πολλές φορές και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η σύγκριση σας τρομάζει;

Φυσικά και κανείς μας δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, η μοναδικότητα έχει σημασία στον καθένα από εμάς. Δεν αισθάνομαι ότι συγκρίνομαι αλλά ότι έχω συγγένεια.

Τα επικριτικά σχόλια σχετικά με την εμφάνιση και τη φωνή, όπως αυτά της Έλενας Ακρίτα που έγιναν πρόσφατα, σας ακουμπούν;

Έχω αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι θα πορευτώ με αξιοπρέπεια στη ζωή. Επίσης, έχω αποφασίσει ότι είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους αλλά και το να μην αρέσουμε έχει σημασία πώς και πότε θα εκφραστεί. Για μένα έχει σημασία η γνώμη του κόσμου που παρακολουθεί την πορεία μου. Μετά την παράσταση θα είμαι πολύ χαρούμενη αν έχουν περάσει όμορφα. Αυτή για μένα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Πιστεύετε ότι, μετά την πρεμιέρα, θα απαντήσετε με τον τρόπο σας στους επικριτές σας;

Εγώ τραγουδάω από αγάπη στον κόσμο και από ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί τους. Το ερώτημα στο οποίο απαντώ καθημερινά είναι κατά πόσον είμαι συνεπής σε αυτή την επιλογή.

Ποιο κομμάτι της Τζένης Βάνου θεωρείτε ότι αγγίζει περισσότερο την κα. Δάρρα στη ζωή της;

Το πάθος της, το ότι τραγουδάει σαν να μην υπάρχει αύριο!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ