2018-03-20 10:06:24
Φωτογραφία για “Blackjack” υποψηφιοτήτων στο ΣΦΕΕ
By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Εβδομάδα εκλογών στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο, 21 ισχυρά στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσαν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Οι εκλογές του Συνδέσμου έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων για τη φαρμακευτική αγορά. Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις της ύφεσης και των οριζόντων μέτρων, των νομοθετικών αλλαγών και της ευρύτερης συζήτησης γύρω από την ανάγκη συμπίεση του κόστους. Ο κλάδος κλήθηκε να διαχειριστεί και τα απόνερα της Υπόθεσης Novartis, που συνοδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες, αλλά και υπερβολές και παρερμηνείες. Σε αυτό το κλίμα, οι εταιρίες του ΣΦΕΕ θα κληθούν την Παρασκευή να ψηφίσουν τα 15 πρόσωπα που θα αποτελέσουν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Κούρσα για έναν η προεδρεία του ΣΦΕΕ

Οι υποψηφιότητες για αυτές τις θέσεις ανέρχονται, βάσει όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τις 21. Κάθε μια εταιρία-μέλος ψηφίζει μια φορά, “σταυρώνοντας” 15 από τους υποψηφίους. Οι 15 που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους σταυρούς θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια κλειστή συνάντηση στην οποία θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει να καθίσει στην “ηλεκτρική καρέκλα” του Προέδρου, αλλα και ποιοι θα είναι οι Αντιπρόεδροι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κανείς από τους υποψήφιους για το ΔΣ δεν έχει δηλώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου. Τα 21 πρόσωπα (σε τυχαία σειρά) είναι οι:

Roberto Greco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Διευθυντής Χωρών Αδριατικής GlaxoSmithKline GreeceΔημήτριος Αναγνωστάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Boehringer IngelheimΠασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος AbbVie PharmaceuticalsΙωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Συύμβουλος της Merck ΕλλάδοςΜάρκος Γερασόπουλος, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Ομίλου Sanofi Aventis ΕλλάδαςΠαναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής της AngeliniΧρήστος Δάκας, Διευθύνων Σύμβουλος Shire HellasΚωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Genesis PharmaΣταύρος Θεοδωράκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου ChiesiΜάριος Κάτσικας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕΜάριος Κοσμίδης, Γενικός Διευθυντής Win MedicaΠόλυ Λεονταρίδη – Καλογερά, Διευθύνουσα Σύμβουλος ITF HelllasΣτάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντης του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis ΕλλάδοςΧάρης Ναρδής, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas Pharmaceuticals A.E.B.E.Ζαχαρίας Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής της Pfizer ΕλλάςΝίκος Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής, LEO PHARMACEUTICAL HELLAS S.A.Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος VianexΟλύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk ΕλλάςΣπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Pharmaserve-LillyΈλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Eλλάδος και ΚύπρουΝικόλαος Βαρελάς, Διευθύνων Σύμβουλος Galenica
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ