2012-05-30 21:54:01
Φωτογραφία για Ελλάδα...Κάνουν δουλεμπόριο σε γυναίκες και παιδιά για σκλάβους του σεξ ...
Όπως γνωστοποίησε και έδωσε στη δημοσιότητα διεθνής οργάνωση, 40.000 γυναίκες και παιδιά είναι σκλάβοι του σεξ, εκ των οποίων μόνο 100 αναγνωρίζονται ως θύματα κάθε χρόνο.

Σοκ προκαλούν στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχετικά με τα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου στη χώρα μας. Σύμφωνα με.. τη διεθνή οργάνωση Α21 Campaign, περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά, ηλικίας 12 - 25 ετών, έχουν πέσει θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή του το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, η Ελλάδα είναι κυρίως χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά θύματα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Από τις 40.000, μόνο 100 αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα. Η πλειοψηφία δε των θυμάτων στην Ελλάδα προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, και την Αφρική.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια έκθεση για τους διακινητές των ανθρώπων αυτών. Παρόλο που έχουν συλληφθεί περίπου 246 διακινητές, μόνο οι 27 καταδικάστηκαν, δηλαδή το 10% περίπου των συλληφθέντων.

Συνολικά σε όλον τον κόσμο, υπολογίζεται ότι 27 εκατ. άνθρωποι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδουλωμένων ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας!

O μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων που διακινούνται είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών ενώ το 99% των θυμάτων δεν διασώζεται ποτέ. Στην Ευρώπη, μόνο 1 στους 100.000 διακινητές καταδικάζεται.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ