2018-03-20 19:19:17
Φωτογραφία για 51,45 εκατ. δολάρια στη RSK MiG για την συντήρηση των Βουλγαρικών MiG-29
Μετα από πολλά προβλήματα και πισωγυρίσματα η κυβέρνηση της Βουλγαρίας κατάφερε να λύσει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της Αεροπορίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούσαν για πολλά χρόνια την Βουλγαρική Αεροπορία ήταν η συντήρηση των μαχητικών MiG-29 που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της δύναμης αναχαίτισης της Σόφιας.

Για την επίλυση του ζητήματος αυτού η κυβέρνηση της Βουλγαρίας υπέγραψε τελικά σύμβαση με την ρωσική εταιρεία RSK MiG την κατασκευάστρια εταιρεία των αεροσκαφών αυτών. Αν και η Σόφια επιθυμούσε να υπογράψει την σχετική σύμβαση συντήρησης των αεροσκαφών τον Δεκέμβριο του 2017 τελικά η παρέμβαση της Ουκρανικής εταιρείας Ukrinmash η οποία διεκδικούσε επίσης το συμβόλαιο ανέστειλε την ανάθεση.

Το συμβόλαιο που έλαβε η ρωσική εταιρεία έχει διάρκεια τέσσερα έτη και η συνολική του αξία φτάνει τα 51,45 εκατ. δολάρια.

Η λύση αυτή είναι προσωρινή αφού η Βουλγαρία επιδιώκει να αποκτήσει τουλάχιστον 8-12 νέα ή μεταχειρισμένα σύγχρονα μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα σοβιετικής κατασκευής MiG-29.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ