2024-03-22 17:35:07
Φωτογραφία για Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ: Τι απαντά για την εγγύηση 1,1 εκατ.
Τη δική του απάντηση όσον αφορά την εγγύηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους εργαζόμενους του ΕΡΓΟΣΕ έδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο οποίος έκανε λόγο για «όργιο στρέβλωσης και παραπληροφόρησης».

powergame.gr

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΡΓΟΣΕ

Μετά τη χθεσινή απολογία των δύο πρώτων στελεχών της εταιρείας μας που έχουν κληθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την οικονομική διαχείρισης της σύμβασης 717, επικρατεί στα παντός είδους μέσα ενημέρωσης και πάλι ένα όργιο στρέβλωσης και παραπληροφόρησης, με αφορμή το ότι η Εισαγγελία επέβαλε αθροιστική εγγύηση για τη μη φυλάκισή τους συνόλου 1,1εκ.€. Το ποσό αυτό που είναι το λιγότερο εξοντωτικό και δικαίως προκαλεί ερωτηματικά για τον υπερβολικό χαρακτήρα του, είναι επίσης πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας μας. Αρκεί να πούμε ότι οι 500 χιλιάδες ευρώ που επιβλήθηκαν στον πρώτο εργαζόμενο της ΕΡΓΟΣΕ και οι 600 χιλ ευρώ που επιβλήθηκαν στην δεύτερη, ως εγγύηση για να μην φύγουν από τη χώρα, αποτελούν για έναν δημόσιο υπάλληλο- μισθωτό της τάξεως των 1.500€ τους μισθούς 330 μηνών δηλαδή τους μισθούς 27 ετών, οι οποίοι είναι καταβλητέοι εντός ολίγων ημερών, ειδάλλως αυτοί φυλακίζονται!


Χωρίς να επιθυμούμε, ή να έχουμε την τεχνική δυνατότητα να μπούμε στις λεπτομέρειες της εν εξελίξει ποινικής διαδικασίας, τονίζουμε και πάλι αυτό που αποτελεί θεμέλιο του νομικού μας συστήματος, και δεν είναι άλλο από το τεκμήριο της αθωότητας. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στον κυκεώνα διώξεων, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και ζητούμε αυτές να εντάσσονται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και να μην οδηγηθούν σε συνθήκες ρωμαϊκής αρένας. Με «αίμα» αθώων δεν είναι δυνατόν να ξεπλυθεί το αίμα των αθώων θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που μας έχει συγκλονίσει σε βαθμό που τίποτα πλέον δε θα είναι ίδιο μετά από αυτό.

Επιθυμούμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να λάμψει η αλήθεια, πέραν πάσης αμφιβολίας και χωρίς καμία σκιά και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν, όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται, διότι η εταιρία μας δεν είναι ένας ιδιωτικός φορέας που αυτενεργεί, αλλά διαθέτει και πολιτικούς προϊσταμένους οι οποίοι επιδρούν στις εξελίξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των έργων.

Ταυτοχρόνως, όμως, είμαστε ως εργαζόμενοι επιφορτισμένοι με τεράστιο κατασκευαστικό έργο, την ανάγκη να τηρηθούν σφιχτά χρονοδιαγράμματα προκειμένου να μη χαθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι που συγχρηματοδοτούν όλα τα μέχρι σήμερα έργα για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, πέραν των ήδη ολοκληρωμένων που αγγίζουν τα 6.5 δις ευρώ και ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το γεμάτο παθογένειες περιβάλλον εκτέλεσης δημοσίων έργων. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν να καλούνται οι συνάδελφοί μας, οι εργαζόμενοι δηλαδή που εκπροσωπούμε, να λειτουργήσουν, να εργαστούν, να υπογράψουν και να αναλάβουν ευθύνες σε καθεστώς τέτοιας τρομοκρατίας, με άμεσο αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όλα τα εν ενεργεία έργα με κατάρρευση.

Στη δίκη, ή στις δίκες που θα ακολουθήσουν τα επιχειρήματα των συναδέλφων που ενέργησαν στο πλαίσιο της εργασίας που τους ανατέθηκε θα αξιολογηθούν και ελπίζουμε ότι θα αποδείξουν ότι αυτό είναι και το μόνο το οποίο διέπραξαν: την δουλειά τους.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ