2018-03-22 01:07:05
Φωτογραφία για Ιατρικό μισθολόγιο: Γεμάτος “αγκάθια” ο δρόμος αποκατάστασης των μνημονιακών απωλειών
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus

Μακρύς και δύσκολος θα είναι όπως αποδεικνύεται ο δρόμος για την αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών το 2012 και οι οποίες φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις το 52%!

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, ο Ανδρέας Ξανθός υπήρξε σαφής: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνανότητα για άμεση επαναφορά των μισθών” φέρεται να υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας πως προέχει η εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Ο υπουργός Υγείας – γιατρός του ΕΣΥ και ο ίδιος στο επάγγελμα – αναγνώρισε, βέβαια, πως οι αποδοχές του κλάδου έχουν μειωθεί δραματικά.

Προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανακούφισης των νοσοκομειακών γιατρών, το οποίο όμως απέχει παρασάγκας από το αίτημά τους για πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών. Ο κ. Ξανθός ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να δοθεί ένα εφάπαξ επίδομα, από το πλεόνασμα του 2018. Δεν ήταν σε θέση, όμως, να μιλήσει για το ακριβές ύψος και το χρόνο καταβολής αυτού.


Η Αριστοτέλους εμφανίζεται αρνητική και στο θέμα της αναπροσαρμογής του ωρομισθίου των εφημεριών. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό σχετική συζήτηση σχετικά θα γίνει για τον προϋπολογισμό του 2019.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις απαντήσεις του υπουργού Υγείας η ηγεσία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένη να διεκδικήσει τη δικαίωση του κλάδου με κάθε μέσο σε συντονισμό με την Ομοσπονδία στο χώρο. Η τελευταία είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση αρνητικής απάντησης της Αριστοτέλους, θα κινήσει διαδικασίες για τη δικαστική διεκδίκηση των επαναφοράς των μισθολογιών απωλειών, προτείνοντας ταυτόχρονα την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας και πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου, πλήθος νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την επικράτεια έχει ήδη αξιοποιήσει τα πρότυπα αιτήσεων που έχει αναρτημένα στη σελίδα της η ΟΕΝΓΕ, για την κατάθεση ατομικών προσφυγών σχετικά με τα αναδρομικά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ