2018-03-22 22:36:50
Φωτογραφία για Εμπρηστική - ρατσιστική επίθεση στην καρδιά της Αθήνας
Εμπρηστική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα έγινε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, που στεγάζεται στον 5ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη

35.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό και εμποτισμένα στουπιά. Εβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο των γραφείων της αφγανικής κοινότητας με αποτέλεσμα να υποστεί μαύρισμα η είσοδος και φθορές.

Ιστορικό άθλιων ρατσιστικών επιθέσεων

Η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Κρυπτεία» έγινε γνωστή ως ρατσιστική οργάνωση, όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση» είχε αναλάβει ακόμη, με τηλέφωνημα, την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών, ενός ιμάμη και ενός εμπόρου ναρκωτικών. 

Η ρατσιστική ομάδα που δέρνει ξένους ήδη απασχολεί το Τμήμα Αντιμετώπισης ρατσιστικής Βίας, ενώ πριν από μερικούς μήνες δημοσίευμα των βρετανικών Times ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες, η ομάδα να αποτελεί βίαιο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής από την οποία και να αποσχίστηκε. 

φωτό από ανάρτηση στο FB της αφγανικής κοινότητας

thetoc.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ