2018-03-28 12:40:35
Φωτογραφία για Άρης Καλημέρης.Eμπνευστής του διαλόγου Ελλάδας-Ελλήνων στη Eurovision 2018
‘Αρης Καλημέρης.Ο άνθρωπος πίσω απο το "γιατί θελεις να μ'αλλαξεις και το μπλέ μου να ξεβάψεις",ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού «Όνειρο μου» με τη Γιάννα Τερζή που θα μας εκπροσωπήσει στην 63η Eurovision στη Πορτογαλία,μιλά αποκλειστικά στο Μικροφωνο και στον υπεύθυνο της στήλης Eurovisionistas και τ.αντιπρόεδρο τον Eurofans Eλλάδος Μάκη Χαραλαμπόπουλο

Μιλά για το δικό του όνειρο της Eurovision, τη σκηνική παρουσία του τραγουδιού στη Λισαβόνα αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

-Γειά σου Άρη,μου επιτρέπεις τον ενικό.Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που δέχτηκες να μας δώσεις αυτή τη συνέντευξη, ,κι ας ..μπορούσες να κάνεις και αλλιώς μιας που η γνωριμία μας κρατά έτη πολλά.ξεκινώντας απο το 2010 από όσο θυμάμαι (χιούμορ)!

Βασικά πες μας πως νιώθεις που θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα ως συνθέτης και στιχουργός στην φετινή Eurovision;

Υπερηφάνια, δέος και απέραντη χαρά. Όπως ξέρετε είχα ξανασυμμετάσχει στο διαγωνισμό το 2009 με τη Μολδαβία αλλά είχα ως κρυφό "όνειρό μου" να ξαναπάω με τη χώρα μου, απλά περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία που φέτος μου δόθηκε.


-Τη Γιάννα, το Μιχάλη Παπαθανασίου και τον Δημήτρη Σταματίου πως τους γνώρισες;

Αρχικά είχα γνωρίσει το Δημήτρη σε μία συναυλία της διάσημης Ρουμάνας τραγουδίστριας Inna. Συνεργαζόμουν μαζί της και είχαμε έρθει μαζί στην Ελλάδα για μία συναύλια και εκεί γνωριστήκαμε με τον Δημήτρη. Αργότερα γνώρισα τον Μιχάλη και αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί και κάπου εκεί μπήκε και στην ομάδα και η Γιάννα που μόλις είχε έρθει απο την Αμερική.

-Και το τραγούδι για τη Eurovision πως προέκυψε;

Όλα άρχισαν ως μία πλάκα. Πέρυσι όταν κέρδισε ο Salvador Sobral, πήρα τα παιδια τηλέφωνο και τους είπα ότι θέλω να πάω Λισαβόνα. Ετοιμάσαμε διάφορα τραγούδια στα αγγλικά, εώς ότου ήρθε η απόφαση της ΕΡΤ οτι ήθελε Ελληνικό. Εκεί είπα, παέι το όνειρο!

Αλλα δεν το βαλα κάτω, ξαναμπήκαμε στούντιο και κάναμε το "Όνειρο μου" και το στείλαμε στην ΕΡΤ.

-Πριν στείλετε το κομμάτι στην ΕΡΤ, το βάλατε να το ακούσουν δικοί σας ανθρωποι;

Εγώ έβαλα το αρχικό ντέμο στη μητέρα μου. Θυμάμαι ημασταν στο αμάξι και της είπα οτι κάναμε ένα τραγούδι για τη Eurovision, της εξήγησα τον στίχο και για πιο πράγμα μιλάει και πάτησα το play. Ανατρίχιασε απλά σε όλο το κομμάτι.

Επίσης το έβαλα σε κάτι φίλους μου, που έκλαψαν, κυριολεκτικά όμως, πολύ κλάμα. Τότε συνειδητοποίησα οτι έχουμε κάνει κάτι καλό.

Η Γιάννα επίσης μου 'χε πει οτι το 'χε βάλει στο μπαμπά της και του 'χε αρέσει πολύ.

-Πες μου τώρα για το στίχο, πως σας ρθε αυτός ο διάλογος

Είμαι ενας άνθρωπος που έχω ζήσει τη μισή ζωή μου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία. Λογικό είναι οτι μου έλειπε η Ελλάδα και ξέρεις, μόνο όταν σου λείπει κάτι τότε το εκτιμάς πολύ.

Θυμάμαι είμασταν στο στούντιο και αφού είχαμε κάνει τη μελωδική γραμμή πρότεινα ο στίχος να ειναι για τη χώρα μας. Ένας διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ελλήνων. Βασικά έγραψα αυτά που θα έλεγα στη χώρα μου και αυτά που πιστεύω ότι η χώρα μου θα έλεγε σε μας τους Ελληνες μέσα απο τα δικά μου μάτια βέβαια.

Ο στίχος γράφτηκε πολύ γρήγορα με τη συμμετοχή όλων μας.

-Ο στίχος έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Ειδικά το "γιατί θελεις να μ'αλλαξεις και το μπλέ μου να ξεβάψεις". Τι κρύβετε πίσω απο τον στίχο;

Κρύβετε το παράπονο και ο πόνος της όμορφης χώρας μας σε αυτούς που προσπαθούν να αλλοιώσουν τις αξίες της και τα ιδανικά της. Για εμένα μπλέ σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει μπλέ. Βασικά ο τίτλος του κομματιού αρχικά λέγαμε να είναι "μπλέ" αλλά μετά αποφασίσαμε να είναι "Ονειρό μου".

-Επίσης το βίντεο κλιπ ειναι πολύ συγκινητικό. Πες μας λίγα λόγια γι αυτό.

Όταν αποφασίσαμε οτι σκηνοθέτης του κλιπ θα είναι ο Sherif, που παρεπιπτόντως ήταν απο τους πρώτους που 'χα βαλει να ακούσουν το αρχικό ντέμο, πήγα στο γραφείο του και μας πήρε περίπου πέντε ώρες για να σκεφτούμε το κόνσεπτ του κλιπ. Όταν καταλήξαμε στην ιδέα ανατρίχιασα και ήξερα οτι έτσι έπρεπε να γίνει.

Την άλλη μέρα το πρωί έστειλα στη Γιάννα το κόνσεπτ και θυμάμαι μου 'γραψε οτι της ερχόταν να κλάψει. Αυτό είναι, είπα.

-Δήλωσες οτι μας ανατρίχιασες μία φορά με το τραγούδι, δεύτερη φορά με το κλιπ και θες να το καταφέρεις ξανά αυτό και στη Λισαβόνα. Τι σκέφτεστε να κάνετε πάνω στη σκηνή για να το πετύχετε;

Θέλουμε να βγάλουμε όλη αυτή τη συγκίνηση του τραγουδιού πάνω στη σκηνή αλλά λίγο πιο απλά και πιο "Ευρωπαικά" να πω καλύτερα. Θα παίξουμε πολύ με τα φώτα. Θα έχουμε τέσσερα φωνητικά που θα πλαισιώνουν τη Γιάννα, ειδικά στο ρεφρέν που είναι πολυφωνικό.

Τη σκηνική παρουσία την έχει αναλάβει η καταπληκτική Chali Jennings, την οποία εμπιστεύομαι πάρα πολύ. Αυτό που σκέφτηκε είναι πάρα πολύ ωραίο και θα περιμένουμε όλοι να το δούμε στη σκηνή της Λισαβόνας.

-Ποια ειναι τα επόμενα βήματά σου μετά τη Λισαβόνα.

Να ετοιμάσουμε το επόμενο κομμάτι της Γιάννας. Αυτή τη στιγμή όμως θέλω να εστιάσω στη Λισαβόνα, στις πρόβες μας και στα φωνητικά μας ωστέ να βγούν ακριβώς οπως πρέπει για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαι τελειομανής και αυτό με κάνει απόλυτο σε πολλά πράγματα. Θέλω να φτάσω τη χώρα μας όσο πιο ψηλά μπορώ απο τη δική μου τη μεριά. Θα έιμαι χαρούμενος με οποιαδήποτε θέση αλλά ο στόχος μας είναι η κορυφή και θα κάνουμε τα πάντα για να την πετύχουμε.

Εμείς θα του ευχηθούμε τα καλύτερα,και όπως σου έχω πει και απο κοντά είσαστε όλοι ήδη νικητές.

Πηγή: Μάκης Χαραλαμπόπουλος-Μικροφωνο.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ