2018-03-28 13:19:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Αποζημιώσεις €3 εκατ. για δύο απαλλοτριώσεις που δεν έγιναν
Δύο περιπτώσεις έργων απαλλοτρίωσης που δεν υλοποιήθηκαν εντός των τριών ετών που προνοεί η σχετική νομοθεσία και οι οποίες καταδεικνύουν έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού, εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην έκθεση του για το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. Η πρώτη περίπτωση αφορά τη δημιουργία, βελτίωση και ανάπτυξη συγκοινωνιών μέσα στην περιοχή της πόλεως της Λεμεσού για την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ύψους €1.450.000. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην Αγία Φύλα Λεμεσού με τον επηρεαζόμενο ιδιοκτήτη της γης να λαμβάνει αποζημίωση ύψους €1.400.000 (€1.583.996 με συνυπολογιζόμενους τους τόκους).

Από τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις έργων απαλλοτρίωσης διαπιστώνονται, μεταξύ άλλων, αδυναμίες και προβλήματα στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων, μη υλοποίηση των έργων εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, αλλά και αδυναμία του κράτους να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις μέσω των ετήσιων προϋπολογισμών
. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συσσώρευση σημαντικών οφειλών του Δημοσίου για αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων φαίνεται να οδήγησαν το κράτος στην επαναξιολόγηση των έργων απαλλοτρίωσης και στην ανάκληση απαλλοτριώσεων ακίνητης περιουσίας για έργα που δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίοδο Αυγούστου 2012 – Ιουλίου 2017 ανακλήθηκαν 29 έργα απαλλοτριώσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύπλοκα προβλήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις εκκρεμείς παραπομπές ή/και σχετικές αποφάσεις για το ποσό της αποζημίωσης και στα εντάλματα κατάσχεσης κινητής περιουσίας που σχετίζονται με τεμάχια γης για τα οποία επίσης δημοσιεύτηκε ανάκληση κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρά προβλήματα εντοπίζει ο Ελεγκτής στο Κτηματολόγιο

Στην έκθεσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει ειδική αναφορά στις δύο προαναφερθέντες υποθέσεις.

(α) Για τη δημιουργία, βελτίωση και ανάπτυξη των συγκοινωνιών μέσα στην περιοχή της πόλεως Λεμεσού δημοσιεύτηκε η Γνωστοποίηση Απαλλοτρίωσης στις 10.3.1989 και το Διάταγμα Απαλλοτρίωσης στις 15.12.1989, καταβλήθηκαν οι σχετικές αποζημιώσεις περιλαμβανομένων τόκων, ύψους €132.801 στους ιδιοκτήτες στις 7.3.1991 και ενεγράφη στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας η απαλλοτριωθείσα ακίνητη ιδιοκτησία. Ωστόσο, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ημερομηνίας 9.5.2011 στην προσφυγή αρ. 1638/2008 των ιδιοκτητών για επιστροφή του απαλλοτριωθέντος ακινήτου λόγω μη επίτευξης του σκοπού της απαλλοτρίωσης εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Νόμος, το ακίνητο επιστράφηκε στους αρχικούς ιδιοκτήτες και ενεγράφη σε αυτούς στις 4.6.2013.

Σημειώνεται ότι, στις 20.4.2012, ο Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (ΤΠΟ) πληροφόρησε το Τμήμα, μεταξύ άλλων, ότι τον Ιούλιο 2011 είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή μέρους του Βόρειου Παράλληλου Λεμεσού από την οποία επηρεάστηκε το συγκεκριμένο τεμάχιο (μέρος) και πρόσθεσε ότι το τεμάχιο αυτό θα επηρεαστεί ολόκληρο με την κατασκευή δρόμου πρωταρχικής σημασίας.

Με επιστολή ημερομηνίας 25.9.2013 του δικηγόρου των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου τεμαχίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η άρση της παράνομης επέμβασης και χρήσης του εν λόγω τεμαχίου και καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων. Σε επιστολή ημερομηνίας 6.11.2014, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι, θα προωθηθεί η απαλλοτρίωση ολόκληρου του τεμαχίου νοουμένου ότι, θα υπάρξει συμφωνία για το ποσό της αποζημίωσης και θα εξασφαλιστεί η έγκριση του από το Υπουργείο Οικονομικών για καταβολή του ποσού που θα συμφωνηθεί.

Στις 9.10.2015 δημοσιεύτηκε η σχετική Γνωστοποίηση Απαλλοτρίωσης, ενώ το ποσό της αποζημίωσης που συμφωνήθηκε ανήλθε στο ποσό των €1.450.000.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, ο κακός προγραμματισμός και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου από τις αρμόδιες Αρχές, είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να επιβαρυνθεί το Τμήμα με πρόσθετη εργασία και να καταστεί αναγκαία η καταβολή αυξημένων αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, αφού από €114.476 (κεφάλαιο χωρίς τόκους, το 1991) το ποσό αποζημίωσης ανήλθε σε €1.450.000 (το 2015). Επίσης, οι ενέργειες της απαλλοτριούσας Αρχής οδήγησαν το ΤΚΧ να προβεί σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή εύλογης αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες πριν την ημερομηνία Γνωστοποίησης της νέας Απαλλοτρίωσης (9.10.2015) και σε εξώδικο συμβιβασμό.

Για όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει, υπεύθυνο είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο είναι Απαλλοτριούσα Αρχή.

(β) Για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην Αγ. Φύλα στη Λεμεσό, δημοσιεύτηκε η Γνωστοποίηση Απαλλοτρίωσης στις 11.12.1998 και το Διάταγμα Απαλλοτρίωσης στις 30.9.1999 και επηρεάστηκαν 5 τεμάχια γης (μέρος τους, περιλαμβανομένου συγκεκριμένου τεμαχίου με αρ. 115 συνολικής έκτασης 14.827 τ.μ.). Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) με επιστολή του ημερομηνίας 23.1.2006 ενημέρωσε το ΤΚΧ ότι αποφάσισε να κηρύξει ως πλεονάζουσα ιδιοκτησία όλα τα τεμάχια που απαλλοτριώθηκαν με το πιο πάνω Διάταγμα Απαλλοτρίωσης και να ζητήσει από το ΤΠΟ όπως ο χώρος παραμείνει δεσμευμένος στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού για ανέγερση σχολείου. Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 24.1.2007 τα συγκεκριμένα τεμάχια επιστράφηκαν στους πρώην ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με επιστολή του Δήμου Λεμεσού ημερομηνίας 3.7.2013 προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 30.6.2011 ιδιοκτήτης τεμαχίου που είχε επηρεαστεί από την πιο πάνω απαλλοτρίωση υπέβαλε αίτηση τον Ιανουάριο 2008 για διαχωρισμό του οικοπέδου του, η οποία απορρίφθηκε τον Φεβρουάριο 2012 για το λόγο ότι το τεμάχιο είναι δεσμευμένο από το Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού για την ανέγερση σχολείου. Ο επηρεαζόμενος ιδιοκτήτης υπέβαλε ειδοποίηση απαίτησης για αποζημίωση και ο Υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του ημερομηνίας 15.7.2014 εξουσιοδότησε το ΤΚΧ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον αιτητή αναφορικά με το ύψος της αποζημίωσης, το οποίο τελικά ανήλθε σε €1.400.000 πλέον τόκους.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω, και στην εν λόγω περίπτωση, ο κακός προγραμματισμός από την Απαλλοτριούσα Αρχή είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να επιβαρυνθεί το ΤΚΧ με πρόσθετη εργασία και να καταστεί αναγκαία η καταβολή αυξημένων αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, αφού από €192.008 περιλαμβανομένων τόκων ύψους €33.108 τον Απρίλιο 2001 (για έκταση 4.784 τ.μ.), η αποζημίωση αυξήθηκε (για έκταση 3.894 τ.μ.) σε €1.400.000 πλέον τόκοι ή στο συνολικό ποσό των €1.583.996, ποσό το οποίο καταβλήθηκε τον Οκτώβριο 2014 και Αύγουστο 2015.

Για το θέμα της απαλλοτρίωσης του σχολείου, απόλυτη ευθύνη για όλες τις ενέργειες, έχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προβαίνει σε σύσταση όπως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για επίλυση των προβλημάτων και αδυναμιών που προκύπτουν σε σχέση με το σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκτέλεση των έργων απαλλοτρίωσης, ώστε και το κράτος να μην επιβαρύνεται με πρόσθετο κόστος και αυξημένες αποζημιώσεις και παράλληλα να διασφαλίζεται το συμφέρον των πολιτών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ