2018-03-31 20:25:22
Φωτογραφία για Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από τη φαγούρα που νιώθετε στο κεφάλι;
Αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι η φαγούρα στο κεφάλι είναι πάντα απόρροια κακής καθαριότητας, κάνετε μεγάλο λάθος.

Πολλές ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα στο κεφάλι από απλή πιτυρίδα έως κάτι πιο σοβαρό, όπως μια βακτηριακή λοίμωξη ή αυτοάνοσο νόσημα.

Συνήθως όταν εκδηλώνεται η φαγούρα στο σημείο αυτό, τότε η αυτόματη αντίδραση είναι το ξύσιμο. Με αυτό τον τρόπο, αναφέρουν οι επιστήμονες, οξύνεται ο δερματικός ερεθισμός, με συνέπεια να τραυματίζεται ή ακόμη και να επιμολύνεται το δέρμα.

Τι μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο κεφάλι;

Αλλεργικές αντιδράσεις

Οι βαφές των μαλλιών έχουν ενοχοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις για την εμφάνιση αλλεργιών στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η φαγούρα συνοδεύεται από κοκκινίλες στο δέρμα και ξεφλούδισμα, που πιθανόν να οφείλεται σε δερματίτιδα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό ώστε να σας χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή.


Πιτυρίδα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Η πιτυρίδα και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα αποτελεί την πιο συχνή αιτία της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού σε μια υπερανάπτυξη μυκήτων που προκαλεί φαγούρα και απολέπιση.

Ψωρίαση

Πρόκειται για χρόνια αυτοάνοση νόσο που εκδηλώνεται με κόκκινα, φολιδωτά μπαλώματα στο δέρμα ή στο τριχωτό της κεφαλής. Αν και δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς προκαλεί αυτήν τη διαταραχή του δέρματος, εικάζεται κατά καιρούς, από διάφορες μελέτες που πραγματοποιούνται, ότι σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ