2018-04-02 20:00:07
Φωτογραφία για Ποιες λαμπάδες είναι ανθυγιεινές;
Υπάρχουν ανθυγιεινές λαμπάδες;

Αν φτιάχνονται από παραφίνη και τα αέρια της καύσης τους εισπνέονται για ώρα μέσα σε κλειστό χώρο, ίσως. 

Γι΄ αυτό μια καλή ιδέα για την Ανάσταση είναι να διαλέξεις για σένα και για όλα τα πρόσωπα που αγαπάς όμορφες, απέριττες λαμπάδες από αγνό, μυρωδάτο κερί μέλισσας (θα βρεις σε παραδοσιακά καταστήματα κεριών και κηροπλαστικής) και να τις στολίσεις με μια φαρδιά, χρωματιστή κορδέλα και πολλή αγάπη!

Η τοξικότητα της παραφίνης

Στην Ελλάδα τα παλιότερα χρόνια τα κεριά φτιάχνονταν αποκλειστικά από μελισσοκέρι. Επίσης τα κεριά που χρησιμοποιούνταν στις εκκλησίες του δυτικού κόσμου μέχρι τον 15ο αιώνα ήταν και αυτά κατασκευασμένα από κερί μέλισσας, γιατί πιστευόταν ότι οι μέλισσες προέρχονται από τον Παράδεισο. Σήμερα όμως τα περισσότερα φτιάχνονται από παραφίνη, ένα φθηνό υποπροϊόν του πετρελαίου.

Τι πρόβλημα έχει όμως η παραφίνη; Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα τα κεριά παραφίνης, όταν καίγονται, εκπέμπουν τοξικές και καρκινογόνες χημικές ουσίες, όπως το τολουόλιο. Κίνδυνος για την υγεία υπάρχει βέβαια όταν κάποιος εισπνέει συχνά αυτές τις ουσίες μέσα σε περιβάλλον όπου ο αέρας δεν ανανεώνεται επαρκώς. Αντίθετα, τα φυτικά κεριά (π.χ. από σόγια) δεν είναι επιβλαβή, όπως διευκρίνισαν οι ερευνητές, ενώ είναι επίσης βιοδιασπώμενα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ