2018-04-03 10:38:11
Φωτογραφία για Εσύ ήξερες για την αφροδισιακή μαγική υπερτροφή των Ίνκας που θα σε απογειώσει;
Όλο και πιο συχνά σε φιλικές συζητήσεις και στο γυμναστήριο ακούμε για άλλο ένα μαγικό superfood, που ονομάζεται Maca (μάκα). Αυτή η ρίζα από το εξωτικό Περού, την οποία αγοράζουμε κυρίως σε σκόνη, θεωρείται υπερτροφή και έχει απίστευτα θρεπτικά στοιχεία με αφροδισιακές ιδιότητες. Ήταν στο μενού των Ίνκας!

Η maca είναι ένα φυτό της ευρύτερης οικογένειας του μπρόκολου. Ουσιαστικά η ρίζα του είναι αυτή που ξέρουμε ως superfood και χωρίζεται σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα της, μαύρη, κόκκινη, ροζ ή κίτρινη. Η maca περιέχει πολύτιμες βιταμίνες (C, B1, B2, Β6, E) και μεταλλικά στοιχεία (χαλκό, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο) που ενισχύουν τη φυσική αντοχή και δίνουν ενέργεια.

Maca – Ιδιότητες και οφέλη

Ενέργεια: Όσοι την καταναλώνουν λένε ότι τα επίπεδα ενέργειάς τους απογειώνονται σε χρόνο dt. Γι αυτό καλό θα είναι να την εντάξεις στο πρωινό σου γεύμα. Βοηθά επίσης την πνευματική εγρήγορση και τη μνήμη.


Διάθεση: Αντιμετωπίζει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη με το να ρυθμίζει τις ορμόνες και το ενδοκρινικό σύστημα.

Διάβασε επίσης: 8 tips που θα φέρουν στη ζωή σου περισσότερη ευτυχία

Σε ξουαλική υγεία: Ανεβάζει τη λίμπιντο και αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, βελτιώνοντας τη γονιμότητα και την stamina. Βοηθά στους πόνους περιόδου και στον ορμονικής φύσεως πονοκέφαλο.

Επιδερμίδα: Η σκόνη maca βοηθά στη θρέψη του δέρματος, ενισχύει το κολλαγόνο και το αποτέλεσμα είναι πιο φωτεινό και σφριγηλό.

Πώς να βάλεις τη σκόνη maca στη διατροφή σου

Μπορείς να προσθέσεις τη σκόνη μάκας σε smoothies, στο γιαούρτι, σε ροφήματα, στα δημητριακά σου και στις σαλάτες κλπ. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να μην σου αρέσει, οπότε ίσως να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής από το φαρμακείο. Το καλοκαίρι μπορείς να την πασπαλίσεις πάνω από το παγωτό σου ή πάνω από μία μπανάνα που θα την έχεις κάνει πουρέ και την έχεις παγώσει στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης: Σπόροι chia: Ιδιότητες και παρενέργειες του πιο αγαπημένου superfood

Αν δεν θέλεις να κουραστείς απλά ρίξε μια κουταλιά σκόνη σε χυμό πορτοκάλι. Αν μόλις άρχισες να παίρνεις μάκα, ξεκίνα από μισό κουταλάκι του γλυκού και φυσικά αν έχεις οποιοδήποτε θέμα υγείας θα συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Πάντως στο Περού τη συνδυάζουν ιδανικά με κακάο και σοκολάτα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ