2018-04-04 10:31:48
Φωτογραφία για ΟΠΚΕ - Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας κατά Τσίπρα και Φλαμπουράρη - Και ο πολίτης
Γράφαμε χθες στο bloko.gr για τον αφοπλισμο της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ (ΕΔΩ) για χάρη της φύλαξης στόχων και της συνοδείας προσώπων, σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη, καθώς οι

διαθέσιμες αστυνομικές για το συγκεκριμένο συνταγματικό καθήκον δυνάμεις είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Εξ ου και το αριστοτελικό κινούν ακίνητον για τη σχετική αστυνομική δογματική νέα τάξη πραγμάτων στο κεφάλαιο της αστυνόμευσης. 

Για τις ομάδες ΔΙΑΣ η απουσία από τον δρόμο είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια, όσο εμφανώς ακατανόητο για το μέσο πολίτη είναι το γιατί συνέβη αυτό. Όπως όμως εξηγήσαμε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αστικοποιήθηκε μόνο σε ότι αφορά στα μνημόνια και στο λικβινταριστικό- ρεφορμιστικό- ρεβιζιονιστικό επίπλαστο ιδεαλτιστικό προφίλ, αλλά ταυτόχρονα αυτοαποκλείστηκε από την κοινωνία εγκιβωτισμένη πλέον σε αστυνομικό κλοιό. Οι μπάρες και οι συρταρωτές κλούβες που διαδέχτηκαν την ανοιχτή Ηρώδου Αττικού, είναι μόνο η μία όψη του ίδιου κίβδηλου νομίσματος. 


Κάνοντας μια στοιχειώδη έρευνα στο bloko.gr διαπιστώσαμε ότι την στιγμη που η εγκληματικοτητα καλπαζει η κυβερνηση εχει μετατρεψει την ΟΠΚΕ σε προσωπικη φρουρα των στελεχων της αλλα και φιλικων της επιχειρηματιων. Περαν απο τις συνηθεις ομαδες που απασχολει ο πρωθυπουργος για την φυλαξη της οικιας του, των γραφειων συριζα αλλα και του Μεγαρου Μαξιμου, πλεον σε ολες του τις μετακινησεις, επιπλεον της υπεραριθμης συνοδειας του, τον συνοδευει ομαδα ΟΠΚΕ, η οποια βρισκεται σε μικρη αποσταση ("ωστε να μην προκαλει") ή με πολιτικη περιβολη ωστε να μην τραβαει τα βλεματα, αχρηστευοντας ετσι το ρολο τους ως οπκε καθως δεν μπορουν να φερουν τον εξοπλισμο τους.

Χαρακτηριστικα αναφερεται οτι ομαδες οπκε διατιθενται οπουδηποτε εμφανιζεται ο πρωθυπουργος (προ ημερων ξενοδοχειο Καραβελ , με εντολη για επισημη περιβολη των στελεχων), τωρα για αρκετες μερες στο λαυριο οπου θα μιλησει ο πρωθυπουργος, για φυλαξη του χωρου (κανοντας ημερησιως δεκαδες χιλιομετρα αλλα και δεκαωρες υπηρεσιες) , ενω αλλες τον συνοδευουν σε ολες του τις μετακινησεις , με απογειο την μετακινηση ομαδας ΟΠΚΕ ΑΘΗΝΩΝ στην Τηνο οπου παραβρεθηκε προσφατα, παρολο που οι Κυκλαδες διαθετουν , οπως ολοι οι νομοι, οπκε.

Στα παρεργα επισης συγκαταλεγονται φυλαξεις στελεχων (Φλαμπουραρης), φιλικων ΜΜΕ  αλλα και φιλα προσκειμενων επιχειρηματιων/εκδοτων των βορειων προαστειων-παντα με τηλεφωνικη εντολη κατα την εναρξη.  Δυσαρεσκεια επικρατει στα στελεχη της υπηρεσιας καθως οπως αναφερουν οι κυβερνωντες εχουν μετατρεψει την οπκε απο αιχμη του δορατος της Ασφαλειας, σε βαρια οπλισμενη σωματοφυλακη τους.

Οπως παντα στη Δυτικη αττικη δρα μονο μια ομαδα ανα οκταωρο ενω ολες οι υπολοιπες απασχολουνται στα ως ανω καθηκοντα και παραλληλα σε μεταγωγες, δικαστηρια, νοσοκομεια, ΑΤ εξαρχειων αλλα και νησια (Σαμο, Κω,Χιο) ενω αστυνομικοι στελνονται κατα μονας και σε δεκαδες αλλες "τρυπες" οπως συμβολαιογραφεια, μεταγωγων, δικαστηρια, κρατητηρια, φυλαξη κατ οικον ποινικων κλπ κλπ.
Τα παντα ΕΚΤΟΣ απ αυτο για το οποιο προοριζονται: την παταξη της βαριας εγκληματικοτητας
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ