2018-04-04 22:17:47
Φωτογραφία για Άσκηση «Σεισίχθων 2018» από 5η ΕΜΑΚ και ΔΙΠΥΝ Ιωαννίνων
Στις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε  από την  5η Ε.Μ.Α.Κ και την ΔΙΠΥΝ Ιωαννίνων περιοδική πρακτική άσκηση πεδίου μερικού χαραχτήρα με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2018». Το

Σενάριο της άσκησης προέβλεπε «Κατάρρευση κτηρίου από σεισμό και απεγκλωβισμός ατόμου από συντρίμμια». Από το ΣΠΕΚ Ηπείρου άμεσα ενημερώθηκε η 5η ΕΜΑΚ και η ΔΙΠΥΝ Ιωαννίνων προκειμένου να επέμβουν. Με τη συνδρομή της κοινοφιλικής ομάδας της 5ης ΕΜΑΚ έγινε αναζήτηση και εντοπισμός του εγκλωβισμένου ατόμου. Στη διάσωση και  τον απεγκλωβισμό από τα συντρίμμια πήρε μέρος ομάδα της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 5ης ΕΜΑΚ, όπου με την με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απεγκλώβισε και ανέσυρε το άτομο.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκαν όλοι οι πόροι σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό από πλευράς του Π.Σ, έγινε χρήση όλου του εξοπλισμού της μονάδας για επεμβάσεις σε περιπτώσεις σεισμού ενώ εφαρμόστηκαν όλες οι τεχνικές διείσδυσης και ανάσυρσης. Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η οργάνωση, η ετοιμότητα, η ταχεία κινητοποίηση και η συντονισμένη δράση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων συνέπειας σεισμών. Παράλληλα η απόκτηση εμπειρίας αντιμετώπισης, η διαπίστωση τυχόν προβλημάτων συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και  οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό.

Τα ανωτέρω επετεύχθησαν πλήρως από την διεξαγωγή της εν λόγω άσκησης.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ