2018-04-09 19:51:18
Φωτογραφία για Ξεκινάς γυμναστική από Δευτέρα; Για όσα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος!
Αν ξεκινάς γυμναστική από Δευτέρα κι αν είναι η πρώτη φορά που γυμνάζεσαι μετά από πολύυυ καιρό, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μερικά πραγματάκια.

 Έτσι και η άσκηση θα γίνει πιο εύκολη και δεν θα τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία.

Ξεκινάς γυμναστική από Δευτέρα; Τότε προετοιμάσου ψυχολογικά!

Δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να κάνεις θαύματα, να έχεις αντοχές και να κάνεις ακροβατικά. Πρέπει να ξεκινήσεις σταθερά, με βασικές κινήσεις. Στη συνέχεια οι ασκήσεις θα γίνουν πιο απαιτητικές αλλά για αρχή πρέπει το πας σιγά-σιγά.

Ζήτα τη βοήθεια των ειδικών

Πρώτη φορά στο γυμναστήριο; Είναι λογικό να μην γνωρίζεις πως λειτουργούν ούτε τα μισά μηχανήματα. Και ο γυμναστής είναι εκεί για κάποιο λόγο. Για να ζητήσεις τη βοήθειά του. Αυτός θα σου δείξει πώς μπορείς να κάνεις κάθε άσκηση σωστά, ώστε να έχει αποτέλεσμα και να μην τραυματιστείς.


Δεν πας για πρωταθλητισμό και δεν έχεις ανάγκη να ανταγωνιστείς κανέναν. Θα κάνεις ασκήσεις που δεν περιμένεις και δεν έχεις εξοικειωθεί και είναι σημαντικό να κάνεις focus στον εαυτό σου και σε κανέναν άλλον. Δοκίμασε τα δικά σου όρια και προσπάθησε να τα ξεπεράσεις για σένα, όχι για να ανταγωνιστείς κάποιον άλλον.

Θα πιαστείς. Πολύ

Αυτό ίσως το γνωρίζεις ήδη. Όταν κάνεις γυμναστική μετά από καιρό είναι λογικό να πιάνεσαι. Θα πιαστείς παντού, θα πονάς παντού και θα αναρωτιέσαι τι έκανες το προηγούμενο βράδυ. Είναι σημαντικό μετά τις ασκήσεις να κάνεις αποθεραπεία, όπως επίσης είναι σημαντικό να μην τα παρατήσεις. Μπορείς επίσης να κάνεις κι ένα μασάζ δώρο στον εαυτό σου.

Θέλεις το σώμα σου να δυναμώσει αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι σημαντικό να αποφύγεις τους τραυματισμούς, να διατηρήσεις ένα υγιές και ισορροπημένο σώμα και όχι να θέλεις να το φτιάξεις “εδώ και τώρα”!

Τα “καύσιμα” είναι επίσης σημαντικά

Κι όταν λέμε καύσιμα εννοούμε το φαγητό, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας. Αν ξεκινάς γυμναστική από Δευτέρα τότε πρέπει να γνωρίσεις πως θα αλλάξουν και οι διατροφικές σου συνήθειες. Δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική για μια ώρα αν προηγουμένως δεν έχεις “τροφοδοτήσει” το σώμα σου, ώστε να έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ