2018-04-11 17:58:22
Φωτογραφία για Έκρηξη Πολάκη για την απόφαση του ΣτΕ: Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση
Με την χαρακτηριστική φράση «Εξεστέλιωσε πάλι το ΣτΕ» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δίνει τη δική του οργισμένη απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία ακυρώνει το Νόμο Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό και τις εισφορές των υγειονομικών.

Onmed.gr

«Στο τέλος θα βγάλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση!!!! Επί Σαμαρά -Βενιζέλου ΟΛΑ ήταν συνταγματικά βεβαίως, βεβαίως…..» γράφει μεταξύ άλλων στην προσωπική του σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Να σημειώσουμε, ότι με την εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σύστημα εισφορών 26,9% για τους ελεύθερους επαγγελματίες κρίνεται αντισυνταγματικό και μαζί με αυτό, ακυρώνεται ουσιαστικά ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σημειώνεται πως κατά της απόφασης είχαν προσφύγει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων και οι Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Το ΣτΕ τους δικαιώνει, κρίνοντας αντισυνταγματικά τα εξής σημεία του “νόμου Κατρούγκαλου”:

- Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) και των αγροτών στον ΕΦΚΑ.

- Τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).

Τόσο οι φαρμακοποιοί πάντως, όσο και οι γιατροί από χθες πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ