2024-02-01 11:14:09
Φωτογραφία για Νοτοπούλου – ΦΣΘ: Η ΠΚΜ να άρει την λανθασμένη απόφασή της και να διαβουλευτεί με τον κλάδο
«Συμπαραστεκόμαστε στους Φαρμακοποιούς και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης», το μήνυμα της Κατερίνας Νοτοπούλου

Με  εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κα Νοτοπούλου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο και τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γιαννούλη και Ράνια Θρασκιά, «ενημερώθηκε για την αιφνιδιαστική και απολύτως αδικαιολόγητη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να καταργήσει την εφαρμογή της Ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα  με το Π.Δ. 306/1992, κατά των υπολογισμό́ των κενών θέσεων φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης».

«Η απόφαση αυτή αποτελεί πραγματικό πλήγμα στην λειτουργία των υφιστάμενων φαρμακείων της πόλης, καθώς προκαλεί σωρεία προβλημάτων σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο και ενώ η αναλογία φαρμακείων ανά κάτοικο είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλα αστικά κέντρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


«Πρόκειται για .... αυταρχική μεθόδευση, καθώς  δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και προβλήματα τόσο σε ατομικό́ όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

«Η εν λόγω απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ανακοίνωση κενών θέσεων φαρμακείων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, de facto καταργεί και παραβιάζει το ισχύον Π.Δ. 306/1992, που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα, δεν στηρίζεται σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου και δεν καλύπτει καμία αναγκαιότητα», σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τασσόμαστε στο πλευρό τους για τη διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των φαρμακείων, που έχει ποικιλοτρόπως αποδειχθεί́, ειδικά την περασμένη περίοδο της πανδημίας, ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας».

theopinion.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ