2018-04-12 09:48:07
Φωτογραφία για Πώς θα εφαρμόσεις το μολύβι ματιών ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου
Αν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δε θα πρέπει να διστάζεις να βάλεις μολύβι ματιών κάθε φορά που θέλεις μία πιο ροκ εμφάνιση η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις τα μάτια σου πιο έντονα, χωρίς να φαίνεται ότι το έχεις παρακάνει με τη γραμμή του eyeliner. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις όσον αφορά το μολύβι ματιών που κολακεύουν περισσότερο κάποια συγκεκριμένα σχήματα ματιών σε σύγκριση με άλλες. Βρες παρακάτω τη δική σου τεχνική και ένταξέ την στην καθημερινή σου ρουτίνα βαψίματος.

Εάν έχεις σχιστά μάτια, μην βάλεις γραμμή στο κάτω βλέφαρο

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος από το καπάκι του βλεφάρου σου είναι κρυμμένο, φρόντισε να κάνεις τη γραμμή του μολυβιού όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφάρων γίνεται. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα παχύ, μαλακό μολύβι. Και φρόντισε να αποφύγεις εντελώς το κάτω βλέφαρο, γιατί θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μικρότερα.


Εάν έχεις «κουκούλες» πάνω από τα μάτια, προτίμησε το υγρό eyeliner

Η τεχνική του tightlining είναι η ιδανική για εσένα. Εφάρμοσε eyeliner στην επάνω εσωτερική γραμμή των βλεφάρων και φρόντισε να γεμίσεις τα κενά ανάμεσα στις βλεφαρίδες. Τα μάτια σου και πάλι θα φαίνονται πιο «καθαρά», αλλά τα καπάκια δε θα έχουν καθόλου γραμμή από eyeliner, κάνοντας τα μάτια σου να φαίνονται ακόμα πιο ανοιχτά. Έπειτα, εφάρμοσε μία σκιά σε χρώμα σαμπάνιας ακριβώς επάνω από τη βρύση των ματιών για να επιτύχεις ένα ακόμα πιο μεγάλο και φωτεινό μάτι.

Εάν τα μάτια σου στρέφονται προς τα κάτω, δοκίμασε να κάνεις γατίσια μάτια

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «σηκώσεις» λίγο τα μάτια σου. Οπότε, ξέχασε και πάλι την κάτω γραμμή και εστίασε την προσοχή σου στην επάνω γραμμή. Ξεκίνησε την άκρη της γραμμής σου ακριβώς κάτω από το υψηλότερο σημείο της καμάρας του φρυδιού σου και μετά σχεδίασέ την προς τα έξω και με ελαφριά ανοδική τάση, για ένα μίνι λίφτινγκ του ματιού. Μία μικρή γραμμούλα μολυβιού που θα φαίνεται στις εξωτερικές γωνίες του ματιού θα μπορέσει να σηκώσει ακόμα περισσότερο τα βλέφαρά σου.

Εάν έχεις στρογγυλά μάτια, δώσε προσοχή στις εξωτερικές γωνίες

Το κλειδί για να ενισχύσεις τα μεγάλα μάτια είναι να τα επιμηκύνεις. Βάλε μολύβι στα εξωτερικά τρία τέταρτα τόσο των επάνω όσο και των κάτω βλεφαρίδων, ενώνοντάς τα στη γωνία. Σιγουρέψου ότι θα επεκτείνεις τη γραμμή προς τα έξω, προς τους κροτάφους, για μία πιο εξωτική εμφάνιση.

Εάν έχεις αμυγδαλωτά μάτια, μπορείς να μείνεις πιστή στο γνωστό μολύβι σε όλο το μάτι

Σου έχουμε καλά νέα. Οποιοσδήποτε τρόπος να εφαρμόσεις το μολύβι σου έχει σαν αποτέλεσμα να κολακεύσει το συμμετρικό σχήμα του ματιού σου. Αλλά, ένας καλός τρόπος να αναδείξεις τα μάτια σου είναι να τονίσεις τις ελαφρά ανεστραμμένες εξωτερικές γωνίες του ματιού σου με μία λεπτή γραμμή που θα ξεκινά από την εσωτερική γωνία του ματιού και θα γίνεται πιο παχιά καθώς φτάνει προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Τόνισε λίγο παραπάνω τις άκρες του ματιού για ένα ακόμα πιο δραματικό αποτέλεσμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ