2018-04-12 11:27:52
Φωτογραφία για Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή αλήθεια;
Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά ή μήπως τα βέλη του έρωτα έρχονται μόνο αν υπάρξει η απαιτούμενη οικειότητα; Υφίσταται αυτό που ονομάζουμε κεραυνοβόλος έρωτας; Ένα μικρό γκάλοπ σίγουρα θα δώσει πολλές και διαφορετικές απαντήσεις με τους οπαδούς της κάθε πλευράς να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ορθόν της άποψής τους. Ας δούμε όμως τι λέει η επιστήμη και προς τα πού να ψάξουμε την αλήθεια… Το Goddess.gr βάζει στο μικροσκόπιο τα βέλη του έρωτα και ψάχνει απαντήσεις.

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή Αλήθεια;

Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας; Όπως και οι κοινοί θνητοί, έτσι και οι επιστήμονες είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Οι μεν ισχυρίζονται πως ο έρωτας είναι κάτι που επέρχεται μετά τη γνωριμία δύο ανθρώπων και οι δε που θεωρούν πως είναι στιγμιαία αντίδραση και ζήτημα δευτερολέπτων.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Πρόσφατη μελέτη ισχυρίζεται πως ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν υφίσταται καθώς δύο άτομα πρέπει να συναντηθούν τουλάχιστον τέσσερις φορές ώστε να δεχτούν τα βέλη του Θεού έρωτα
. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες από το Κολλέγιο Hamilton των Η.Π.Α. ανέλυσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα ανδρών και γυναικών, στη θέα φωτογραφιών του αντίθετου φύλου. Όπως αποδείχθηκε η έλξη ήταν εντονότερη μετά την τρίτη φορά που αντίκριζαν το ίδιο πρόσωπο.

Στον αντίποδα, βρίσκονται παλαιότερες έρευνες όπως αυτές των πανεπιστημίων Syracuse και Florida State University σύμφωνα με τις οποίες ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα ή έστω λεπτά για να ερωτευτούν δύο άνθρωποι.

Τι ισχύει τελικά;

Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας είναι κάτι υποκειμενικό κι απόλυτα προσωπική υπόθεση. Έχει, άλλωστε, να κάνει με πολλούς άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα την ηλικία αλλά και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Διαφορετικά θα λειτουργήσει στο κομμάτι «έρωτας» ένας έφηβος, ένας φοιτητής κι αλλιώς θα χειριστεί καταστάσεις ένα άτομο άνω των 30 ή 40 ετών. Και φυσικά μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου. Κάποιοι κινούνται ορμώμενοι από παρορμητισμό κι άλλοι θέλουν να νιώσουν οικειότητα. Υπάρχουν δε κι αυτοί που διυλίζουν τον κώνωπα πριν νιώσουν το οτιδήποτε.

Με άλλα λόγια, το πότε τα βέλη του έρωτα θα βρουν το στόχο τους, είναι κάτι εντελώς προσωπικό και υποκειμενικό. Συμβαίνει το ίδιο και στο πεδίο των σχέσεων; Υπάρχει άραγε μυστικό επιτυχίας; Αυτά είναι τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά για τη συνταγή της ευτυχίας ενός ζευγαριού. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ