2018-04-12 14:52:07
Φωτογραφία για Πόσο καλό κάνει στην διατροφή σου το σούσι
Το ήξερες ότι μπορεί να προσβάλλεις το σεφ ή τους συνδαιτυμόνες σου με τα ξυλάκια σου; Ότι υπάρχει σωστός τρόπος για να βυθίσεις το σούσι σας στο συνοδευτικό dip. Εάν θέλεις να τσεκάρεις τις γνώσεις σου ή να γίνεις ειδικός στην απόλαυση του σούσι, συνέχισε την ανάγνωση.

Η σωστή σειρά

Οι γνώστες θεωρούν πως υπάρχει σωστή σειρά για να φας σούσι, ώστε να αναδειχτούν καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα. Με ποια σειρά να τρως το σούσι σου; Λευκό ψάρι, ασημί – λευκό ψάρι και τέλος κόκκινο ψάρι. Κατόπιν, τα ψάρια με πιο έντονη γεύση και άρωμα. Για παράδειγμα, πρώτα σούσι με σολομό και μετά σούσι με αβγά σολομού. Με δυο λόγια, το μυστικό για να τρως σούσι είναι να ξεκινήσεις με το ψάρι με το πιο ελαφρύ άρωμα και να καταλήξεις με το πιο βαρύ και λιπαρό. Αυτό σου επιτρέπει να γευτείς τη λεπτή γεύση του τόνου χωρίς την επίγευση των άλλων σούσι.

Το savoir virve στο σούσι bar


Όταν τρως γιαπωνέζικο σούσι μην τρίβεις μεταξύ τους τα ξυλάκια καθώς αυτό θεωρείται αγένεια προς το σεφ. Μην «πνίγεις» το σούσι με τη σάλτσα γιατί σβήνεις όλες τις άλλες γεύσεις.

Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξυλάκια, είναι αποδεκτό να φας το σούσι με το χέρι. Στην Ιαπωνία, παραδοσιακά το τρώνε με αυτό τον τρόπο. Εκείνο το ροζ πράγμα δίπλα στο σούσι σου είναι τζίντζερ και χρησιμοποιείται για να καθαρίσει τον ουρανίσκο σου μετά από κάθε γεύση.

Εάν το γουασάμπι, η πράσινη σάλτσα, σας κάψει, σταματήστε να αναπνέετε από το στόμα και αρχίστε να αναπνέετε από τη μύτη για να ανακουφίσετε πιο γρήγορα το κάψιμο.

Παραδοσιακά, τη σούπα μίσο την πίνουν από το μπολ αντί να την τρώτε με το κουτάλι. Επίσης παραδοσιακά, η σούπα μίσο πίνεται μετά το κύριο γεύμα και όχι ως ορεκτικό.

* Κανονικά, το σούσι δεν είναι νηστίσμο αφού περιέχει ψάρι. Παρόλα αυτά, σε ένα εστιατόριο με σούσι θα βρείτε πολλές εκδοχές μόνο με λαχανικά και ρύζι, οπότε ναι, το σούσι μπορεί να είναι ένα εναλλακτικό νηστίσμο πιάτο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ