2018-04-13 11:19:23
Φωτογραφία για Η γυμναστική στο σπίτι είναι ζόρικη: Tips για να μην χάνεις προπόνηση!
Η γυμναστική στο σπίτι είναι ζόρικη, περισσότερο ζόρικη απ’ ότι στο γυμναστήριο Γιατί; Γιατί είσαι σπίτι σου, με τις πυτζάμες σου, τρως, βλέπεις τηλεόραση, χαζεύεις λίγο στο laptop. Δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική!

Η γυμναστική στο σπίτι είναι πιο ζόρικη από τη γυμναστική στο γυμναστήριο. Και αυτό γιατί είσαι μόνος σου, δεν έχεις κάποιον να σε παρακινήσει και στο γυμναστήριο σκέφτεσαι και μια συνδρομή που έχεις κάνει, επομένως δεν γίνεται να μην πας!

Εμείς βρήκαμε μερικά hacks για τη γυμναστική στο σπίτι, που θα σε κάνουν να δεσμευτείς!

Κάνε ένα πρόγραμμα

Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να είναι συνεπής, πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα το οποίο θα δουλεύει για σένα. Μια μέρα πάρε το τετραδιάκι σου και γράψε το πρόγραμμα των ασκήσεων που θα κάνεις κάθε μέρα. Όπως ακριβώς γίνεται στο γυμναστήριο. Αν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το πρόγραμμα έχει γυμναστική, θα κάνεις γυμναστική.


Κι αν τη χάσεις μια μέρα θα πρέπει να την αναπληρώσεις!

Ρύθμισε τον χώρο σου

Αν κάνεις γυμναστική στο σπίτι, τότε πρέπει σίγουρα να ρυθμίσεις τον χώρο σου. Να βρεις ένα μικρό μέρος όπου θα μπορείς να κινείσαι με άνεση, να απλώνεις το στρωματάκι σου, να βάζεις τη μουσική σου.

Πολλές φορές όταν δεν έχει έτοιμο τον χώρο και τον φτιάχνεις πέντε λεπτά πριν κάνεις γυμναστική…βαριέσαι!

Φόρα τις φόρμες σου πιο συχνά

Κι όμως! Μπορείς να φοράς τις φόρμες σου όλο και πιο συχνά, στο σπίτι, στη δουλειά στη βόλτα. Αυτό είναι ένα καλό trick όταν επιστρέφεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα που το τελευταίο που θέλεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τα ρούχα σου ή να πας γυμναστήριο!

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα απ’ το 2012 απ’ το Journal of Experimental Social Psychology , αποκάλυψε ότι αν φοράς τα αθλητικά σου ρούχα περισσότερες ώρες τότε μπορεί να είναι ένα καλό trick για τον εγκέφαλο και να ξεκινήσεις τη γυμναστική!

Μη το “διατυμπανίζεις”

Μπορεί να θέλεις να το πεις παντού, να το ποστάρεις στα social media, να κάνεις και ένα Insta Story…Μη! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας από το 2008 όταν “διατυμπανίζεις” τους στόχους σου είναι λιγότερο πιθανό να πας σύμφωνα με τα σχέδια σου! Κράτα το για τον εαυτό σου!

Λίγη γυμναστική και καλή Δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις μια ώρα γυμναστική στο σπίτι σου. Ξεκίνα σιγά σιγά, με 10λεπτες ασκήσεις (ναι ακόμα και τα 10 λεπτά βοηθάνε σύμφωνα με τους ειδικούς). Από το τίποτα; Κι αν μια μέρα δεν θέλεις να κάνεις γυμναστική, βάλε απλώς δυνατά τη μουσική και χόρεψε. Και αυτό καλό θα σου κάνει!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ