2018-04-13 12:37:33
Φωτογραφία για Η συνταγή της Ημέρας: Μάφινς με μύρτιλα (blueberries)
Μάφινς με μύρτιλα (blueberries) Υλικά συνταγής

320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

12γρ. μπέικιν πάουντερ

180γρ. βούτυρο

180γρ. ζάχαρη άχνη

6γρ. αλάτι

180γρ. αυγά

180γρ. γάλα

250γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

Διαδικασία συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε μια μπασίνα μαζί. Σε μίξερ αναμειγνύουμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι χρησιμοποιώντας το φτερό του μίξερ. Χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα μύρτιλα τα αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε τα μύρτιλα με μια κουταλιά από το αλεύρι. Τα κρατάμε στην άκρη.

Χαμηλώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό προσέχουμε να κατεβάζουμε από τα τοιχώματα του μπολ τα υλικά που ''ξεφεύγουν'' και να τα βοηθάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.


Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα αλευριού-μπέικιν. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές σταματάμε το μίξερ βγάζουμε το φτερό και προσθέτουμε στο μείγμα τα μύρτιλα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μαρίζ ενσωματώνουμε τα μύρτιλα στο μείγμα.

Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς και υπολογίζουμε περίπου 60γρ. μείγμα για κάθε μάφιν (περίπου στα 2/3 γεμίζουμε κάθε θήκη). Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσουν από πάνω και αν καρφώσουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι να βγει στεγνό. Θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά ψήσιμο.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ