2018-04-14 11:12:45
Φωτογραφία για Η αστυνόμευση στη Γαστούνη βρίσκει στόχο και ρυθμό
Αυξημένη παραμένει η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γαστούνη και ευρύτερα στο δήμο Πηνειού. Μετά από μια σειρά περιστατικών αυξημένης εγκληματικότητας, υπήρξε μια σειρά επαφών

ανάμεσα στο δήμο και την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Οι κάτοικοι κυρίως τη Γαστούνη είχαν πέσει πολλές φορές θύματα κλοπών ή άλλων παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν έντονα, ιδιαίτερα σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Πηνειού, που έγινε για το σκοπό αυτό, παρουσία και της ηγεσίας της Δ.Α. Ηλείας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Σωτήρης Παπασωτηρίου, είχε εμφανιστεί θετικός στο να γίνουν ενισχυτικές στοχευμένες κινήσεις στην περιοχή ευρύτερα για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Μία από τις ημέρες όπου στην Γαστούνη υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας είναι η Πέμπτη, κυρίως λόγω της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην πόλη. Όπως μας τόνισαν αστυνομικοί κύκλοι, η αστυνόμευση στην περιοχή είναι αυξημένη και η λαϊκή αγορά είναι ένας από τους χώρους που έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν αρκετά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.


 Οι περιπολίες εντός και πέριξ της πόλης έχουν αυξηθεί με ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Πηνειού και με τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, όπως υπηρεσίες Ασφάλειας, ΟΠΚΕ κλπ. Η αποτίμηση των αλλαγών από την Αστυνομία κρίνεται θετική, καθώς υπάρχουν αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι που έχει αντιληφθεί και η τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός, απάντησε λακωνικότατα για το θέμα λέγοντας ότι «… σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο» αποφεύγοντας κάθε άλλη τοποθέτηση…\

Γιάννης Σπυρούνης

πηγή: ilialive.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ