2018-04-16 16:54:33
Φωτογραφία για Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου τον οδήγησε στο νοσοκομείο! Τι συνέβη;
Υπέφερε για πέντε εβδομάδες από τρομερό πονοκέφαλο και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας αυτός είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμό με καυτερές πιπεριές και έφαγε την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο. Μάλλον την επόμενη φορά θα το σκεφτεί πάρα πολύ για να ξαναλάβει μέρος σε κάτι ανάλογο.

Όλα συνέβησαν λίγα 24ωρα μετά το διαγωνισμό, οπότε ο 34χρονος άνδρας άρχισε να υποφέρει από έντονους πονοκεφάλους. Είχε φάει την πιπεριά, που είναι γνωστή ως ο «Χάρος της Καρολίνα» (Carolina Reaper).

Η περίπτωση αναφέρεται στο περιοδικό BMJ Case Reports και οι γιατροί προειδοποιούν όποιον φάει καυτερές πιπεριές και εμφανίσει πονοκεφάλους, να σπεύσει στο νοσοκομείο.

Πονοκέφαλοι τέτοιου είδους προκαλούνται από την ξαφνική σύσφιξη των αγγείων, που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλο, μια κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσυστολής (RCSV).

Οι γιατροί, με επικεφαλής το Δρα Kulothungan Gunasekaran, του Ιατρικού Κέντρου Μπάσετ της Νέας Υόρκης, είπαν ότι το περιστατικό του νέου άνδρα είναι το πρώτο και δείχνει ότι μερικές φορές οι πιπεριές τσίλι μπορεί να έχουν απρόσμενες παρενέργειες.

Τα πρώτα στομαχικά συμπτώματα του 34χρονου άρχισαν αμέσως αφότου έφαγε το τσίλι και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε έντονο πόνο στο λαιμό και σε τρομερούς απανωτούς πονοκεφάλους, που κρατούσαν για μερικά δευτερόλεπτα αλλά επί αρκετές μέρες. Η τομογραφία στο νοσοκομείο έδειξε ότι αρκετές αρτηρίες του εγκεφάλου του είχαν πρηστεί, κάτι που μερικές φορές εμφανίζεται μετά τη λήψη κάποιων φαρμάκων ή ναρκωτικών.

Τα συμπτώματα του άνδρα υποχώρησαν μόνα τους και μια νέα τομογραφία μετά από πέντε εβδομάδες έδειξε ότι οι αρτηρίες του είχαν επανέλθει στην κανονική τους διάμετρο.

Πηγή: healthmag.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ