2018-04-17 01:33:10
Φωτογραφία για Moody's: Κακά μαντάτα για Τουρκία η βουτιά στη λίρα
"Καμπανάκι" χτυπά για την τουρκική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης μετά την πτώση της

λίρας - "Η τουρκική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με κάθε κόστος"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την Τουρκία ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος θεωρεί ως credit negative, δηλαδή αρνητικό πιστωτικό γεγονός, τη συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας.

Ο οίκός σημειώνει πως πέρα από το πλήγμα στην υγιή πορεία της τουρκικής οικονομίας, η πτώση της λίρας υποδεικνύει επίσης ότι οι επενδυτές δεν συμφωνούν διόλου με τη νομισματική πολιτική που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

"Η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει την ταχεία ανάπτυξης της οικονομίας με κάθε κόστος, τουλάχιστον μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές τον Νοέμβριο του 2019", τονίζει η Moody's.

"Αυτή η έντονη κατάσταση είναι ένα σημαντικό τεστ για την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των ισχυρών θεμελιωδών δεδομένων της Τουρκίας, τα οποία προέρχονται από τη δυναμική της οικονομίας αλλά και τα εξαιρετικά θετικά δημοσιονομικά δεδομένα και την εκ του εξωτερικού προερχόμενη ευαισθησία της οικονομίας της».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ