2018-04-17 01:58:54
Φωτογραφία για Εξαδάκτυλος: Το υπουργείο Υγείας υπονομεύει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ παίρνει θέση στη κόντρα υπουργείου και διοίκησης του ιδρύματος που διαχειρίζεται το νοσοκομείο

Μαίρη Μπιμπή - in.gr

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο υγείας χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος -και ορθά πράττει- ενώ την ίδια ώρα υπονομεύει το «Παπαγεωργίου» το οποίο αδικαιολόγητα και πονηρά θέλει να ποδηγετήσει. Θα προτείναμε στην ηγεσία του υπουργείου να υποστηρίξει τα άλλα νοσοκομεία ώστε να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά μήπως και έτσι λυθούν τα αμέτρητα προβλήματα ασφαλισμένων και φορολογουμένων».

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες με αφορμή την προσφυγή του πρώτου στο ΣτΕ κατά τη διαδικασίας επιλογής γενικού διευθυντή του νοσοκομείου που προωθεί το υπουργείο.


Τώρα ο πρόεδρος του ΙΣΘ έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι «καλά θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση και το ελληνικό δημόσιο να μην απαξιώνoυν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εθνική προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου» κάνοντας λόγο «επιχείρηση άλωσης» στο νοσοκομείο – πρότυπο της Βόρειας Ελλάδας.

Επισημαίνει ακόμη ότι «οι κόντρες -κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές- δεν αφορούν στην κοινωνία, ούτε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ζητούμε ο κανονισμός που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες να συνεχίσει να ισχύει. Κάτι δοκιμασμένο δεν το θέτεις υπό αμφισβήτηση ή υπό κατάργηση. Το μήνυμα και ο συμβολισμός από την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου είναι ισχυρότερα στοιχεία στην μετά μνημονίων Ελλάδα η οποία θα χρειαστεί ανάλογες πράξεις από ιδιώτες και ευεργέτες για «να σταθεί στα πόδια της»».

Ο κ. Εξαδάκτυλος κάνει λόγο για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις -χωρίς να έχουν διαπιστωθεί παντός είδους δυσλειτουργίες-» που θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα και προτείνει στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη «να κοιτάξουν τα κακώς κείμενα και να αφήσουν το «Παπαγεωργίου» να κάνει τη δουλειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με σύμβαση μεταξύ των δωρητών Παπαγεωργίου και του ελληνικού δημοσίου. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 3 μέλη του οποίου διορίζονται από το Ίδρυμα «Παπαγεωργίου», 3 μέλη από τον εκάστοτε υπουργό και ένα μέλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΙΣΘ, τo διοικητικό μοντέλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου «πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλο το παρηκμασμένο ΕΣΥ που διοικείται από κομματικά στελέχη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι παταγώδεις αποτυχίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) θα έπρεπε να τους είχαν κάνει λιγότερο ιδεοληπτικούς» καταλήγει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ