2018-04-18 21:24:16
Φωτογραφία για Νεαρός που οδηγούσε μεθυσμένος σκότωσε την κόρη της - Η μάνα ζητάει από τον δικαστή να μειώσει στο μισό την ποινή του γιατί... [photos+video]
Μάνα ζητάει από τον δικαστή να μειώσει στο μισό την ποινή του ανθρώπου που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε την κόρη της Ο νεαρός Eric Smallridge διασκέδαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα παραλιακό μπαρ και η διασκέδασή του περιελάμβανε κι αρκετό αλκοόλ. Όταν έφτασε η ώρα να φύγει και μπήκε στο φορτηγάκι του για να βάλει μπρος, ένας φίλος του τον ρώτησε αν μπορεί να οδηγήσει κι αν είναι εντάξει.

Ο Eric τον διαβεβαίωσε πως ήταν μια χαρά, απλά μόνο λίγο ζαλισμένος. Ο Eric είχε πολλούς φίλους και γνωστούς που είχαν οδηγήσει πιωμένοι κι απλά αν τους έπιανε η τροχαία τους αφαιρούσε για μερικούς μήνες το δίπλωμα οδήγησης και τίποτε άλλο.

Δύο κοπέλες η Meagan Napier και η Lisa Dickson, ήταν μπέιμπι σίτερς και μόλις είχαν σχολάσει από τη φύλαξη των παιδιών. Στις 2:30 π.μ. οδηγούσαν στο δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι τους, όταν ο Eric έπεσε πάνω τους με το φορτηγάκι του και συνέθλιψε το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο κοπέλες τη ζωή τους ακαριαία.


Ο Eric καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης, 11 χρόνια για κάθε κοpίτσι που σκότωσε. Η μητέρα της μίας κοπέλας δήλωσε ότι ο πόνος της ήταν αβάσταχτος κι ότι δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει χωρίς να έχει αγκαλιά την κόρη της. Ήταν πιο καταστροφική ημέρα της ζωής της. Ωστόσο, ένιωσε δικαιωμένη από την ποινή που επιβλήθηκε στον νεαρό Eric.

Μια συγκεκριμένη δήλωση της χαροκαμένης μητέρας εντυπωσίασε και συγκίνησε όλους όσους ήταν παρόντες στη δίκη του νεαρού. Ανέφερε ότι θα μπορούσε να τον μισεί για πάντα και ότι όλοι θα της λέγανε ότι έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Είπε όμως ότι με το να τον μισεί δε θα έκανε καλό στην ψυχή της και το μίσος δε θα έφερνε πίσω την κόρη της. Επέλεξε λοιπόν να τον συγχωρέσει, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής.

Λίγο καιρό αργότερα ο Eric μέσα από τη φυλακή έγραψε δύο επιστολές, μία για κάθε οικογένεια. Τα λόγια του ήταν απολογητικά και ζητούσε συγγνώμη για όλο το κακό και τον πόνο που σκόρπισε στα σπίτια τους.

Η μητέρα της μιας κοπέλας, που τον είχε ήδη συγχωρέσει, του έστειλε μία επιστολή ως απάντηση, λέγοντάς του γιατί τον συγχώρησε. Δήλωσε μάλιστα μετά από αυτό το γεγονός: “Καθώς τον γνώριζα και έμαθα και την οικογένειά του, συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ καλός άνθρωπος κι ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ έκανε μια λάθος επιλογή”.

Δύο χρόνια μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση, προσέγγισε τον δικαστή που τον είχε καταδικάσει και ζήτησε να μειωθεί η ποινή του κατά το ήμισυ. Επειδή αυτή η υπόθεση ήταν τόσο προσωπική για εκείνη, ο δικαστής αποφάσισε να το κάνει. Ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές και στις δύο οικογένειες και, μαζί με τη μητέρα του ενός θύματος, ήταν αποφασισμένος να εξιλεωθεί για αυτό που είχε κάνει.

Μετά το θάνατο της κόρης της Meagan, η μητέρα δημιούργησε το Ίδρυμα Meagan Napier στη μνήμη της κόρης της, ώστε η ιστορία της να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για  καλό. Μαζί με τον Eric έχουν μιλήσει στα γυμνάσια με την ελπίδα να βοηθήσουν τους μαθητές να καταλάβουν ότι οι επιλογές τους έχουν σημασία.

Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης δεν είναι ασήμαντο γεγονός. Και οι δύο έχουν ζήσει τις συνέπειες κι από τις δύο πλευρές. Ελπίζουν τώρα ότι ο πόνος τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι καλό.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ατυχήματα που προκαλούνται από οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο όλων των θανάτων.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ