2024-02-28 06:53:54
Φωτογραφία για Το μετρό του Παρισιού επιδιώκει να μειώσει τις καθυστερήσεις λόγω λιποθυμιών επιβατών
«Όταν ένας επιβάτης αισθάνεται αδιαθεσία, δεν θα σταματήσουμε πλέον το τρένο»

Είναι η ανακοίνωση που φοβούνται οι επιβάτες του μετρό του Παρισιού. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω ενός ταξιδιώτη που λιποθύμησε σε άλλο τρένο, χιλιόμετρα κάτω από τις γραμμές. Ένας επιβάτης που λιποθυμά στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας κάνει το τρένο του να σταματήσει για να περιμένει τις υπηρεσίες διάσωσης και προκαλεί καθυστερήσεις έως και 45 λεπτών κατά μήκος της γραμμής.

france24.com

Ένα τρένο του μετρό του Παρισιού διασχίζει τον ποταμό Σηκουάνα μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ την αυγή στις 23 Φεβρουαρίου 2024. © Kiran Ridley, AFP

Υπήρχαν κατά μέσο όρο 10 τέτοια περιστατικά την ημέρα το 2018, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών RATP της πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων επειδή πανικόβλητοι συνταξιδιώτες ήχησαν συναγερμό κινδύνου που έκανε το τρένο να ακινητοποιηθεί στις γραμμές, μερικές φορές σε τούνελ.


Είπε ότι το 98 τοις εκατό των κρουσμάτων – που ανακοινώθηκαν στους επιβάτες στο μετρό ως «ασθενής ταξιδιώτης» – ήταν «ήπιες» ζαλάδες.

Όμως, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μόλις λίγους μήνες μακριά, ο επικεφαλής της περιφέρειας του Παρισιού την Τρίτη είπε ότι η παλιά πολιτική διατήρησης αδιαθεσιών επιβατών στο πλοίο θα καταργηθεί.

«Όταν ένας επιβάτης αισθάνεται αδιαθεσία, δεν θα σταματήσουμε πλέον το τρένο», δήλωσε η Βαλερί Πεκρεσέ, η οποία είναι επικεφαλής της περιοχής Ile-de-France που περιλαμβάνει το Παρίσι και είναι υπεύθυνη για το σύστημα μεταφορών της.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βγάλουμε το άτομο από το τρένο» ώστε να μπορέσει να νοσηλευτεί στην πλατφόρμα, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ένα νέο πρότυπο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης έχει επικυρωθεί.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κορόιδεψαν την ανακοίνωση με GIF.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ποιότητα των υπηρεσιών των τρένων του Παρισιού , καθώς οι μετακινούμενοι υφίστανται καθυστερήσεις και βλάβες μόλις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άλλες αιτίες για το κράτημα περιλαμβάνουν αποσκευές χωρίς επίβλεψη.

Η Pecresse είπε ότι οι αρχές μεταφορών δεν θα αφαιρέσουν ύποπτα πακέτα, αλλά θα χρησιμοποιήσουν σκύλους ανιχνευτές για να τα επιθεωρήσουν πιο γρήγορα.

Στη γραμμή RER B που συνδέει την πρωτεύουσα με το διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle, περίπου 360 αποσκευές έμεναν αφύλακτες το χρόνο, είπε.

Η περιφερειακή αρχή μεταφορών έχει δεχθεί επίσης πυρά για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του μετρό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ