2018-04-19 20:19:17
Φωτογραφία για 7 σημάδια αγχώδους διαταραχής που ίσως δεν γνωρίζετε
Το άγχος είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διάγουν μία ζωή φυσιολογική, αγνοώντας, ότι μπορεί να πάσχουν από αγχώδη διαταραχή (χρόνια αγχώδη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από συχνές και επίμονες ανησυχίες για πολλαπλά θέματα της ζωής).

Ωστόσο, το να αγνοεί κάποιος διαρκώς τα αισθήματά του, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα στην διάρκεια της ζωής του!

Ας δούμε μερικές συμπεριφορές, που υιοθετούμε οι περισσότεροι, στην καθημερινότητά μας και μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη αγχώδους διαταραχής.

Προβλήματα ύπνου

Αν μέσα στην ημέρα το άγχος σας χτυπά υψηλά επίπεδα, τότε είναι πολύ πιθανό να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή να παραμείνετε κοιμισμένοι για πολύ. Οι διαταραχές ύπνου, όμως, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η συγκέντρωση και η απόδοση στην εργασία μας, αλλά και η ψυχολογία μας.


Ανάγκη για έλεγχο

Όταν νιώθετε, ότι είστε υπεύθυνοι για όλους και για όλα και ψάχνετε πάντα τους λόγους για τους οποίους έγινε κάτι, τότε ίσως να πάσχετε από αγχώδη διαταραχή.

Σας αγχώνουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα

Είστε τελειομανείς και απαιτείτε και από τους άλλους το ίδιο; Τότε, μάλλον πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα άγχους σας. Αυτός o τύπος αγχώδους διαταραχής διαφέρει από τους υπόλοιπους, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να εξαντλήσει συναισθηματικά και ψυχικά εκείνον που την βιώνει.

Ανεξήγητοι πόνοι

Τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής μπορεί να ξεσπάσουν όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Διάφοροι πόνοι που μας ενοχλούν κατά καιρούς, και τις περισσότερες φορές με μεγάλη διάρκεια, μπορεί να εξαντλήσουν τον οργανισμό μας.

Ψυχαναγκαστικές συνήθειες

Όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει διαρκώς τα νύχια του, τραβά τα ρούχα του, αγγίζει το πρόσωπό του ή παίζει με τα μαλλιά του, πιθανότατα, να έχει θέματα με το άγχος. Είναι ένα σημάδι το οποίο πρέπει σίγουρα να προσέξετε.

Οι γύρω σας δεν σας καταλαβαίνουν

Είναι πολύ δύσκολο για τους γύρω σας να σας καταλάβουν; Αυτό, μπορεί να οφείλεται στο ότι κρατάτε όλα τα συναισθήματά σας μέσα σας και δυσκολεύεστε να γίνετε ξεκάθαροι. Προσπαθήστε να μην καταπιέζετε όσα νιώθετε για να γλιτώσετε από συναισθηματικές εκρήξεις και ξεσπάσματα σε αυτούς που αγαπάτε.

Κατηγορείτε τον εαυτό σας

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια αγχώδους διαταραχής είναι οι συνεχείς κατηγορίες προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν κριτικάρετε διαρκώς τον εαυτό σας αρνητικά, τότε η ψυχολογία σας «πέφτει» και υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθείτε στην κατάθλιψη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ